Головна » 2013 » Липень » 4 » Microsoft хоче, щоб смартфони визначали настрій користувача

Microsoft хоче, щоб смартфони визначали настрій користувача

Microsoft хоче, щоб смартфони визначали настрій користувача

У Майкрософт впевнені, що інформація про настрій користувачів допоможе смартфонам стати більш корисними помічниками. Компанія трудиться над розробкою технології, що дає можливість смартфону визначати настрій користувача і ці відомості відправляти в соціальні мережі.

Така технологія отримала назву Moodscope. Ця програма для смартфона, що класифікує настрої по категоріях: розлад, напруга, щастя, нудьга, переживання, спокій і хвилювання. Поточний настрій буде визначатися за низкою ознак - використання додатків, листування, дзвінки, місце розташування, історія переглядів в мережі і т.д.

Звичайно, застосування подібної технології за собою тягне деякі проблеми приватності. Але в Microsoft впевнені, що вона допоможе людям спілкуватися і  один до одного бути уважнішими. До розстроєного користувача прийдуть на допомогу, працівники дізнаються, що начальник не в настрої і так далі.

Крім цього, інформацію про настрої могли б використовувати різні системи за порадами контенту. Засмученим користувачам запропонували б сумну музику, розлюченим - агресивну і т. д.

Зараз точність датчиків досить висока. Настрій користувача після налаштування вгадувати виходить в 95% випадків, а без неї - в 66%. Для того, щоб досягти цієї точності компанія 2 місяці наполегливо працювала з тридцятьма двома добровольцями.

Прототип додатка функціонує на Android і iOS. Програма працює у фоновому режимі, але використовує мало енергії.

За матеріалами: Новини сьогодні
04-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11198

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]