Головна » 2017 » Жовтень » 5 » Мінфін забрав у Закарпаття 41 млн грн від дорожнього експерименту - Москаль

Мінфін забрав у Закарпаття 41 млн грн від дорожнього експерименту - Москаль

  Міністерство фінансів України забрало від Закарпаття 41 мільйон гривень, отриманих Закарпатською митницею ДФС від перевиконання планових показників у вересні.

Ці гроші були заплановані на ремонт доріг, – про це зазначив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль  на своїй офіційній сторінці.

«Із другого півріччя цього року для Закарпатської митниці різко підняли планові показники, які дуже важко виконати, а не те, що перевиконати, – заявляє Геннадій Москаль. – Це робилося навмисно, щоб не залишати нам грошей на відновлення інфраструктури. При тому, що інших джерел, крім «дорожнього експерименту», для ремонту доріг Закарпаття не має – місцеві бюджети дають копійки, а Держбюджет не дає практично нічого.

 Незважаючи на підняті планові показники, у вересні Закарпатська митниця значно перевиконала плани, у результаті Закарпаття мало отримати 55 мільйонів гривень на ремонт доріг.

Ці гроші вже були попередньо розподілені по конкретних об’єктах, і тут Мінфін із грубим порушенням законодавства забирає 41 мільйон, залишивши  лише 14, – зазначив Геннадій Москаль. –  Вилучення мотивується тим, що інші митниці України не виконали плани, тому гроші слід відібрати від тих, хто перевиконав.

 Однак це не передбачено жодним нормативно-правовим актом, закон чітко пише, що 50 відсотків від перевиконання залишається області для відновлення інфраструктури.

Сьогодні ж я підніму це питання перед прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Якщо Держбюджет не дає грошей на ремонт доріг, то хоча б не забирайте від нас те, що зароблене на місці. Це чистої води грабіж!».


За матеріалами: Новини сьогодні
05-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1911

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]