Головна » 2018 » Травень » 15 » Міністр культури України Євген Нищук на Закарпатті з візитом перебуває

Міністр культури України Євген Нищук на Закарпатті з візитом перебуває

На Закарпатті з візитом перебуває міністр культури України Євген Нищук

Сьогодні (15.05) керівник краю Геннадій Москаль зустрівся з міністром культури України, котрий  прибув на Закарпаття для участі у форумі «СлободаКульт», що стартує в Ужгороді.

Голова ОДА ознайомив Євгена Нищука з особливостями Закарпаття, яке межує з чотирма країнами Євросоюзу, розповів про міжнаціональні відносини, міжкультурні  зв’язки та міграційні процеси. Під час розмови йшлося про виноробні традиції Закарпаття, численні фестивалі сонячного напою, яких в області протягом року проводять більше сотні, а також про туристичні можливості краю та розвиток зеленого туризму. Увагу акцентували і на всесвітньовідомій закарпатській школі живопису.

Геннадій Москаль провів для Євгена Ніщука короткий екскурс в історію Закарпаття, ознайомив із галереєю портретів очільників області різних історичних періодів  та покатав на унікальному ліфті Патерностері. Разом вони оглянули і виставку плакатів в атріумі будівлі облдержадміністрації, яка експонується в рамках «СлободаКульту» – 35 робіт провідних українських графіків і дизайнерів про атомну катастрофу під назвою  «Чорнобиль 30 + Фукусіма 5».


За матеріалами: Новини сьогодні
15-05-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1558

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]