Головна » 2014 » Грудень » 26 » Місію ОБСЄ на Донбасі збільшать до 500 осіб

Місію ОБСЄ на Донбасі збільшать до 500 осіб

Заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий в ході зустрічі з головою спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрулом Апаканом закликав до швидкого відведення військ з Донбасу. Про це повідомляється на сайті президента.

Співрозмовники обговорили результати останнього засідання тристоронньої контактної групи в Мінську. Вони погодилися, що не повинно бути зволікань у виконанні всіма сторонами положень мінського протоколу від 5 вересня і мінського меморандуму від 19 вересня.

"Валерій Чалий зазначив, що необхідно якомога швидше відвести військову техніку і вийти на лінію розмежування, координати якої закріплені в меморандумі", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Апакан повідомив про намір збільшити чисельність місії ОБСЄ в Україні до 500 осіб в найближчі місяці. Це дозволить суттєво посилити її ефективність, в тому числі для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Чалий і Апакан також висловили сподівання, що переговори, які проходять в Мінську, допоможуть звільнити заручників, а також забезпечити доставку гуманітарного вантажу для жителів Донбасу.

Нагадаємо, 17 грудня спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі заявила про ротацію представників України і Росії в спільному центрі з контролю та координації дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Також прес-секретар місії повідомив, що для спостереження за ситуацією на українсько-російському кордоні їй необхідно більше спостерігачів і броньованих машин.

У БПП вважають, що ОБСЄ необхідно взяти на себе відповідальність по контролю за розподілом гуманітарної допомоги, що надходить на зайняті бойовиками "ДНР" та "ЛНР" території Донбасу.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-12-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11073

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]