Головна » 2014 » Січень » 11 » Міжнародна громадськість погрожує Януковичу відповідальністю за кровопролиття під судом

Міжнародна громадськість погрожує Януковичу відповідальністю за кровопролиття під судом

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більд знову закликає українську владу утриматися від застосування сили до мирних демонстрантів і нагадує про відповідальність.

Про це швецький чиновник написав у своєму мікроблозі у Twitter.

"Насильство щодо демонстрантів в Києві дуже стривожило. Всі повинні утримуватися від усякого насильства. Влада понесе особливу відповідальність", - закцентував Більдт

У свою чергу міністр з європейських справ Великобританії Девід Лідінгтон у Twitter наголосив: "Я шокований новиною про те, що Юрій Луценко поранений під час сутичок у Києві. Бажаю йому швидкого одужання".

Як повідомляв iPress.ua, сьогодні голова делегації Європейського парламенту у зв'язках з Україною Павел Коваль заявив, що дивується подіями в Україні. Він висловив слова підтримки Юрію Луценку, який перебуває в реанімації після зіткнення з бійцями спецпідрозділу "Беркут".

"Важко прийняти напрямок, у якому рухається Україна.Юрій Луценко - друг, який відповідальний політик і хороша людина. Юрій, ми з тобою", - наголосив Коваль.

у п’ятницю, 10 січня, виник конфлікт між активістами та підлеглими міністра МВС Віталія Захарченка. Після оголошення вироку "васильківським терористам", люди пікетували Києво-Святошинський суд, за що їх побили беркутівці.

Активісти Автомайдану заблокували три автобуси з "Беркутом", які, за їхніми даними, причетні до побиття мітингувальників під Києво-Святошинським судом.Активісти вимагали, щоб беркутівці зняли маски і показали посвідчення. З цими вимогами в автобус зайшов лідер руху "Третя Українська республіка" Юрій Луценко. Відбулася сутичка і політика з важкими травмами голови забрала швидка.

Після цього протистояння продовжилося. Врешті мітингувальники і командири "Беркута" домовились, що бійцям відкриють живий коридор і випустять їх до будівлі РВВС, якщо вони пройдуть з відкритими обличчями.

За словами дружини Луценка Ірини, екс-міністр став між силовиками і людьми, щоб запобігти сутичці.

Політик госпіталізований в одну із столичних клінік після цього зіткнення. Згідно з попередньою інформацією, після томографії лікарі діагностували закриту черепно мозкову травму, струс мозку, три підшкірні гематоми і наклали на голові шов довжиною у 3 см. Луценко притомний.




За матеріалами: Новини сьогодні
11-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11206

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]