Головна » 2017 » Вересень » 26 » Міжнародний день музики в Ужгороді відзначать

Міжнародний день музики в Ужгороді відзначать

1 жовтня – Міжнародний день музики. Звісно, у Закарпатській обласній філармонії не залишають поза увагою своє професійне свято: намагаються підібрати якісь особливі, небуденні концертні програми, які б стали справжнім естетичним задоволенням як для слухача, так і для самих виконавців. І цього разу на шанувальників музики чекає щось нове і цікаве: у супроводі естрадно-духового оркестру філармонії свою сольну програму представить Агнеса Бачинська-Марошан (флейта).

Випускниця Ужгородського державного музичного училища ім.Д.Є.Задора (викладач Т.Попович) та Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка (клас проф.А.Карпяка), лауреат міжнародних конкурсів, учасниця численних майстер-класів (Угорщина, Німеччина, Франція, США), вона добре зарекомендувала себе як артистка симфонічного та естрадно-духового оркестрів Закарпатської обласної філармонії. Власне, Агнесі не звикати до великої сцени: вона часто виконує сольні партії у складі різних колективів і вже готувала повноцінні сольні програми з Ансамблем солістів під керівництвом Олени Короленко, у спільних проектах з відомим українським флейтистом Андрієм Карпюком, Академічним камерним хором «Кантус», камерним оркестром «Віртуози Львова» (у рамках фестивалю «Музика в старому Львові»), оркестром ім.Ловотто Яноша (Угорщина).

Програма, яку 1 жовтня у Закарпатській обласній філармонії представить Агнеса Бачинська-Марошан – це своєрідний екскурс в різні історичні епохи. Виконавиця прагне зламати стереотип, що флейті місце лише в класичних творах, і спробує продемонструвати її можливості і принади як інструменту, здатного прикрасити твір будь-якого жанру – від класики до джазу, від латиноамериканських ритмів до музики у стилі поп. Ну а допоможе їй у цьому естрадно-духовий оркестр філармонії під орудою заслуженого артиста України Володимира Співака. Тож до програми концерту ввійдуть твори Й.С.Баха, Дж.Ласта, А.П’яццоли, І.Воланте, О.Дюрана, О.Петренка і навіть аранжування одного із хітів Майкла Джексона. Ведуча концерту – Катерина Керечанин.

Початок о 17.00.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
26-09-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1854

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]