Головна » 2013 » Червень » 23 » Міжнародний пленер проходить у Карпатах

Міжнародний пленер проходить у Карпатах

20 червня 2013 року в селищі Ясіня Рахівського району в рамках ІХ міжнародного пленеру, присвяченому 95-річчю від дня смерті видатного європейського художника Шімона Голлоші відбулися урочистості з нагоди поповнення картинної галереї селища.

Учасники пленеру, а це народні та заслужені художники, академіки, митці, як із Закарпаття, Чернівців, Львова, Києва, так і з-за кордону, подарували свої роботи картинній галереї селища Ясіня. Таким чином, Ясінянська картинна галерея, яка була створена в 2011році за матеріалами пленеру «Відродження культури Гуцульщини», наразі нараховує понад 70 робіт визначних художників України та світу.

Пленер, який зараз проходить у Ясіня, як і попередні, був організований за ініціативи відомого мецената, народного депутата України Василя Петьовки, з метою пропаганди сучасного мистецтва краю, відродження традицій Закарпатської Гуцульщини та поповнення картинної галереї селища Ясіня.

Учасники пленеру - відомі художники України: А. Чебикін, (м. Київ), О. Приходько (м. Миколаїв), В. Мірошниченко (м. Дніпропетровськ), І. Грищенко (м. Севастополь), В. Свалявчик, З. Мичка, А. Іванчо (Ужгород-Мукачеве) та інші. У пленері також беруть участь митці з-за кордону : з Угорщини, Китаю, Румунії, Словаччини та Молдови, з якими у закарпатських митців вже зав’язалися тісні творчі стосунки.

За матеріалами: Новини сьогодні
23-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11362

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]