Головна » 2013 » Січень » 11 » Модернізовані ядерні ракети можуть доставити астронавтів на Марс і за його межі

Модернізовані ядерні ракети можуть доставити астронавтів на Марс і за його межі

Вчені НАСА в даний час проводять дослідження в пошуках способів безпечної відправки астронавтів на Марс з використанням передових ядерних ракет.

Інженери компанії Marshall в Хантсвіллі, штат Алабама проводять випробування з теплових ракет з імітацією ядерного палива з неядерними матеріалами, які будуть здатні доставити майбутні місії до Червоної планети і за її межі.

За словами Майка Хаутса, менеджера проекту ядерних систем компанії Marshall, ядерний ракетний двигун використовує ядерний реактор, щоб нагрівати водень до дуже високої температури, який потім виривається через сопло для створення тяги. Ядерні ракетні двигуни мають більш високу тягу і є більш ніж удвічі ефективніше звичайних ракетних хімічних двигунів.

У реальному реакторі паливні елементи будуть містити уран, але не радіоактивні матеріали. Серед паливних варіантів розглядаються графітовий композит і «металокерамічний» композит - поєднання кераміки і металу.

Ядерний кріогенний верхній щабель з рідким водневим паливом буде розроблений, щоб бути безпечним протягом всієї місії і активується тільки тоді, коли космічний апарат досягне безпечної орбіти і буде готовий розпочати свій шлях у віддалені місця призначення. Перед введенням в експлуатацію на безпечній орбіті ядерна система не буде запускатися і не буде виділяти продукти поділу.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11315

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]