Головна » 2016 » Листопад » 20 » Москаль - на українсько-угорському кордоні побудують новий пункт пропуску для автотранспорту

Москаль - на українсько-угорському кордоні побудують новий пункт пропуску для автотранспорту

На українсько-угорському кордоні побудують новий пункт пропуску "Дийда – Берегдароц", що з’єднає угорський автобан М-3 і трасу "Чоп – Київ". Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті голови Закарпатської обласної державної адміністрації Генадія Москаля.

Повідомляється, що домовленості про будівництво пропускного пункту було досягнуто в рамках поїздки міністра інфраструктури України Володимира Омеляна на Закарпаття.

"Джерела фінансування будівництва української ділянки дороги до с.Дийда визначені – це кошти уряду Угорщини, які будуть надані Україні в рамках кредитної угоди.

Міністерство інфраструктури України отримало від уряду повноваження підписати договір на кредитну угоду в сумі 50 мільйонів євро. Цих коштів вистачить і на будівництво під’їзної дороги до с.Дийда, і на будівництво Берегівської об’їзної дороги", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким чином, практично весь вантажний автотранспортний потік з України в Угорщину буде направлено через новий КПП.

Очікується, що остаточні рішення щодо будівництва нового транспортного коридору будуть прийняті наступного тижня під час офіційного візиту прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Будапешта й переговорів із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1965

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]