Головна » 2017 » Листопад » 30 » Москаль заявив про підтримку лісівників.- у мітингу під ОДА участь взяло понад три тисячі працівників лісової галузі

Москаль заявив про підтримку лісівників.- у мітингу під ОДА участь взяло понад три тисячі працівників лісової галузі

У четвер (30.11) на площі Народній перед будівлею облдержадміністрації лісівники Закарпаття зібралися на велелюдну акцію, щоб засвідчити свою позицію щодо запланованого урядом реформування лісового господарства.

На мітинг приїхали понад три тисячі працівників лісової галузі з усієї області, таких масових акцій в Ужгороді не було з часів Помаранчевої революції. Мітингувальники виступили з гаслами: «Ліси України – багатство українського народу», «Лісівники проти приватизації лісів», «Ліс – власність народу, а не олігархів» тощо.

До учасників акції з короткою промовою звернувся Геннадій Москаль:

– Уряд знову кулуарно вирішив реформувати лісову галузь! Фактично це третя спроба віддати найбільше природне багатство України – Карпати – в приватні руки й перетворити нашу державу в сировинний придаток Європи. Перша спроба була здійснена минулого року, коли Кабмін лобіював скасування заборони на експорт кругляка в обмін на 600 мільйонів євро фінансової допомоги, а друга – влітку цього року, коли українські ліси мало не віддали в концесію закордонним компаніям. Обидві спроби не пройшли тільки завдяки спротиву суспільства. І тепер ми знову єдиним фронтом виступаємо категорично проти намагань віддати Карпати в приватні руки. Я хочу, щоб ви знали – Закарпатська обласна держадміністрація разом із вами, ми спільно збережемо українські ліси для майбутніх поколінь!

Учасники акції подякували голові ОДА за принципову позицію. Вимоги лісівників підтримала також обласна рада, яка на своєму засіданні ухвалила рішення направити Президенту України, Кабінету Міністрів та у Верховну Раду України відповідне звернення.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-11-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1758

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]