Головна » 2012 » Серпень » 30 » Мотогонщики України та з-за кордону змагалися на Великоберезнянщині

Мотогонщики України та з-за кордону змагалися на Великоберезнянщині

В урочищі «Термачув» змагались 80 кращих спортсменів з 10 регіонів України та сусідньої Словаччини. Фаворитами вважали саме закарпатців, яким цього разу серйозну конкуренцію склали мотогонщики з Волинської та Черкаської областей.
У третьому етапі чемпіонату України (клас 150 кубічних сантиметрів) перемогу здобув Володимир Поліщук з Волинської області, закарпатець Атілла Ерделі завоював срібну нагороду, бронзовим призером став Михайло Шманьо також зі Срібної Землі. У класі 500 куб. сантиметрів кращим був Володимир Яцюк, другу сходинку на п’єдесталі посів Анатолій Крайнов (обидва з Волинської області), третю - Валентин Приворот з Черкащини. У командному заліку перемогу здобули мотогонщики з Луцька, закарпатці стали другими, бронзові нагороди здобули спортсмени з Ковеля.
У традиційному 28 міжобласному чемпіонаті з мотокросу закарпатці були кращими у всіх заїздах. У класі «Open» золото завоював Андрій Крічфалушій («Сольво Ямаха Тім» м. Свалява), Андрій Буренко з В. Березного став другим, Андрій Кудрявцев - третім(«Сольво Ямаха Тім» м. Свалява).
У класі 150 кубічних сантиметрів з рідинним охолодженням двигунів переміг Юрій Цьока («Сольво Ямаха Тім» м. Свалява), срібло в активі Руслан Павлюка («Сольво Ямаха Тім» м. Свалява), бронза - в Олега Крука зі Львова.
У класі 85 к.с. золото здобув Олександр Стегура (В. Березний), Вадим Гребеш з хустського технічного коледжу другий, третім став Кирил Свищо («Берегвідейк» м. Берегово).
У класі 65 к.с. переміг Едуард Штефуца («Сольво Ямаха Тім» м. Свалява), Едвард Ерделі з «Берегвідейка» срібний призер, Владислав Красніков з В. Березного третій.
З-поміж ветеранів кращим став Владислав Шматок (В. Березний), Анатолій Поночевний («Сольво Ямаха Тім» м. Свалява) другий, Леонід Секанов зі Львова завоював бронзу.
З аматорів переміг Роман Крук (Львів), Володимир Лауцевічус також з міста лева став другим, Савелій Андріанов («Сольво Ямаха Тім» м. Свалява) третій.
У командному заліку кращою стала «Сольво Ямаха Тім», мотогонщики з В. Березного другі, «Берегвідейк» - третій.
З-поміж збірних областей перемога в активі Закарпатської, Волинська – друга, Черкаська – третя.
Опісля закінчення змагань оргкомітет визначив кращого спортсмена. Ним став Андрій Крічфалушій, який отримав цінний подарунок від Михайла ЛАНЯ. Кандидат у депутати до Верховної Ради також нагородив молодіжну збірну Закарпаття та переможців у складі команди з Великого Березного. «Я вперше на змаганнях з мотокросу, але запевняю – не востаннє. Це настільки видовищний спорт, що не полюбити його просто не можливо. Більше того, закарпатські мотогонщики, безперечно кращі не тільки в Україні, але і в Європі. Хотілося б, звичайно, більшої уваги до цього спорту від влади на всіх рівнях, адже мотокрос, принаймні в Закарпатті, спокійно можна назвати другим після футболу видом спорту…».


За матеріалами: Новини сьогодні
30-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12455

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]