Головна » 2016 » Листопад » 19 » Можливий запуск потягу "Будапешт-Мукачево" прокоментував міністр інфраструктури Володимир Омелян

Можливий запуск потягу "Будапешт-Мукачево" прокоментував міністр інфраструктури Володимир Омелян

Міністр інфраструктури Володимир Омелян наголосив на важливості й цікавості запуску залізничного сполучення "Будапешт-Мукачево" по колії європейського стандарту. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства інфраструктури.

«Було також обговорено питання залізничного сполучення "Будапешт-Мукачево". Угорська сторона готова розглядати цей варіант. Сподіваюся, це питання буде зафіксовано у двосторонньому протоколі між Прем’єр-міністрами обох країн. Угорська залізниця готова направити своїх фахівців в Україну для технічного відпрацювання цього питання. Перевага цього сполучення у тому, що воно буде здійснюватися на євроколії. Не буде довгих незручних очікувань для заміни колісних пар. Це буде значно зручніше для багатьох подорожуючих. Думаю, багато хто захоче пересісти з автомобілів на залізничний транспорт. У нас ще буде питання добудови 200-300 метрів євроколії в Мукачево, у нас буде питання обґрунтування економічної доцільності цього проекту, але я переконаний, що це швидкісне сполучення буде цікаво багатьом».

Окрім того, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян побував на Берегівщині, де, можливо, з’явиться новий пункт пропуску "Дийда" на кордоні з Угорщиною, а також оглянув під’їзні дороги та пункт пропуску КПП «Дяково». Після цього відбулася зустріч із представниками румунського уряду, на якій були обговорені питання створення більшої кількості пунктів пропуску через кордон та розвиток залізничного сполучення між країнами.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
19-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1968

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]