Головна » 2013 » Травень » 7 » Мукачівські орієнтувальники велоподорожуватимуть по Закарпаттю та Словаччині

Мукачівські орієнтувальники велоподорожуватимуть по Закарпаттю та Словаччині

Під час травневих канікул група з мукачівського клубу спортивного орієнтування «Товариш» здійснить велоподорож по наймальовничишій частині Закарпатської низовини, що займає південно-західну окраїну Закарпаття та південно-східний кут Словацької Республіки.

Це досить незвичайна територія. На невеликій площі тут зосереджена така кількість різноманітних природних комплексів, скільки не завжди знайдеш на території набагато більших країн.

Буквально за кілька годин тут можна побачити словацьку частину всесвітньо відомого виноробного регіону Токай, більшість території якого зайнята садами і виноградниками, заповідні дубові ліси, що знаходяться у заплавах Латориці, Ужа і Ондави, та, посеред майже пласкої рівнини, Земплінські верхи – декілька вулканічних пагорбів висотою більше за 200 метрів, наприклад, розглядня на кордоні з Угорщиною (470 м) або Тарбуцка (277 м) і Велькій Врх (272 м). Подолавши гірський масив Сланських верхів (висоти до 1000 м), велотуристи відвідають друге за величиною місто Словаччини – Кошице, віддадуть шану воїнам-визволителям на військових меморіалах на Дарговському перевалі, у Сечовце та Михайлівцях. Завершиться велопохід 13 травня в Ужгороді.

Акція проходить за підтримки Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді, Закарпатського Центру туризму і спорту учнівської молоді, Громадської організації «Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону ФОРЗА».



За матеріалами: Новини сьогодні
07-05-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11312

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]