Головна » 2017 » Січень » 27 » На час проведення досудового розслідування.прокуратура вимагає відсторонити від виконання посадових обов`язків Іштвана Цапа

На час проведення досудового розслідування.прокуратура вимагає відсторонити від виконання посадових обов`язків Іштвана Цапа

  Іштвану Цапу та одному з депутатів Ужгородської міськради повідомлено про підозру у резонансному корупційному кримінальному провадженні.

Сьогодні заступник прокурора Закарпатської області Андрій Манькут провів брифінг з приводу резонансних подій у м. Ужгород – викриття корупційної схеми одержання неправомірної вигоди працівниками Ужгородської міськради через посередників за вирішення «земельних питань».

Зокрема Андрій Манькут повідомив пресі, що першому заступнику голови Ужгородської міської ради Іштвану Цапу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Також, прокурором Закарпатської області повідомлено про підозру і одному з депутатів Ужгородської міської ради, який є одним з фігурантів у вказаному кримінальному провадженні. Незважаючи на те, що останній перебуває на лікуванні у одному з мед закладів, з ним все ж проведено першочергові слідчі дії і забезпечено цілодобову охорону.

Що стосується затриманого при одержанні частини неправомірної вигоди – 20 тис. грн посередника – він перебуває в ІТТ і з ним проводяться слідчі ді.

Прокуратурою подано до суду клопотання про обрання УСІМ підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення суми грошових застав» – наголосив заступник прокурора Закарпатської області. Також прокуратура вимагає відсторонити від виконання посадових обов`язків Іштвана Цапа на час проведення досудового розслідування.

Щодо заяв першого заступника міського голови, що він нібито не ухилявся від слідства і добровільно з`явився до прокуратури заступник прокурора області відповів, що – “На нашу думку, він все ж ухилявся від слідства, адже дізнавшись про події у м. Ужгороді, Іштван Цап, який на той час перебував у місті Києві на певному офіційному заході, самовільно покинув цей захід і потім у нього «раптово» розбився телефон через що з ним не було зв`язку. При цьому, перебуваючи вже у місті Житомирі, він робить фото та заявляє, що у нього все гаразд і виставляє у соцмережу. І після цього у нього знову відключений телефон. Ці його дії вказують на намагання ухилитися від слідства» – зазначив Адрій Манькут.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11016

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]