Головна » 2015 » Березень » 4 » На честь 200-річчя з дня народження Вербицького нардепи завершили засідання Ради виконанням гімну

На честь 200-річчя з дня народження Вербицького нардепи завершили засідання Ради виконанням гімну

Народні депутати на завершення пленарного засідання Верховної Ради виконали Державний гімн на честь 200-річчя з дня народження його автора – композитора, автора музики Михайла Вербицького.

"4 березня 2015 року виповнюється 200 років з дня народження Михайла Вербицького – українського священика, композитора, диригента, громадського діяча, автора музики українського державного національного гімну. Я пропоную відзначити день народження видатної особистості – давайте заспіваємо гімн України", - запропонував голова парламенту Володимир Гройсман перед закриттям засідання в середу 4 березня, передає "Інтерфакс-Україна".

Депутати підтримали його ініціативу і виконали Державний гімн України стоячи.

Довідка

10 березня 1865 року у Перемишлі під час першого на Західній Україні Шевченківського концерту відбулося публічне виконання "Ще не вмерла Україна".

У 1862 році слова до гімну написав український поет і етнограф Павло Чубинський, музику - Михайло Вербицький.

Вже з 1917 року твір Чубинського та Вербицького почав використовуватись як державний гімн, але оскільки він не був законодавчо затвердженим, використовувалися й інші гімни.

15 січня 1992 року музичну редакцію Державного гімну було затверджено Верховною Радою України, що знайшло своє відображення в Конституції України.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-03-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1937

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]