Головна » 2019 » Травень » 13 » На честь сценариста "Тіней забутих предків" в Ужгороді проведуть Чендей-фест

На честь сценариста "Тіней забутих предків" в Ужгороді проведуть Чендей-фест

В Ужгороді проведуть Чендей-фест на честь сценариста "Тіней забутих предків"

Із 17 по 19 травня в Ужгороді вперше проведуть літературний фестиваль до дня народження письменника Івана Чендея, автора сценарію легендарного фільму "Тіні забутих предків".

Про це повідомляють організатори події в мережі Facebook.

“17-19 травня 2019 року в Ужгороді проведуть оригінальний літературний фестиваль — Чендей-фест, на честь знаменитого письменника Івана Чендея, котрий жив та працював на Закарпатті. Фест проводять уперше до дня його народження. У рамках фесту заплановано ряд літературознавчих, культурологічних та освітніх заходів, зокрема, зустріч із письменниками, поїздка на малу батьківщину Чендея та сходження на гору Ясенову у селищі Дубове, де народився письменник”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють організатори, 17 травня в рамках фесту відбудеться церемонія нагородження переможців ІІ Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені Івана Чендея. Місце проведення — садиба письменника в Ужгороді.

Іван Чендей народився 20 травня 1922 року у селищі Дубове на Тячівщині, це - відомий український письменник, лауреат Шевечнківської премії. Відомий також як кіносценарист, автор сценарію фільму "Тіні забутих предків".

 


За матеріалами: Новини сьогодні
13-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1459

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]