Головна » 2015 » Грудень » 8 » На Драгобраті відкриття цьогорічного сезону заплановано на 12 грудня

На Драгобраті відкриття цьогорічного сезону заплановано на 12 грудня

Полонина Драгобрат – найвищий гірськолижний курорт Українських Карпат. Драгобрат ще називають «Карпатська Сибір», так як сніг може лежати з листопада до травня, що є ідеальним місцем відпочинку як для екстремалів так і для початківців.

Відкриттю цьогорічного сезону на Драгобраті, яке заплановано на 12 грудня, не завадила навіть пошкоджена осіннім паводком ґрунтова дорога, що веде на гірськолижний курорт. Одразу після стихійного лиха районна влада та власники туристичних об’єктів взялися за відновлювальні роботи...

Відпочинок у Драгобраті гідно оцінять як любителі хороших лижних трас, так і любителі фрірайду. Курорт розташувався високо в горах, в урочищі з однойменною назвою, на висоті приблизно 1400 метрів над рівнем моря, біля підніжжя таких гір у Карпатах, як Стіг (1705 метрів) і Близниця (1884 метрів).

Відпочинок у Драгобраті взимку запам'ятається неймовірними красотами карпатської природи та яскравими враженнями від катання на лижах та сноуборді. Поблизу височить гора Жандарм, з якої можна побачити Говерлу. Територіально гірськолижний курорт Драгобрат знаходиться в Рахівському районі Закарпатської області. Найближчий населений пункт - приблизно за 10 кілометрів, це селище Ясіня.

Зняти житло в Драгобраті нескладно, особливо взимку. Багато готелів Драгобрата працюють тільки в гірськолижний сезон. Адже основний наплив туристів спостерігається саме в цей час. Для тих, хто любить комфорт, найкращий відпочинок у Драгобраті - готелі та мотелі. Хоча бази відпочинку Драгобрата можуть запропонувати теж гідні умови. У ціновій політиці великої різниці між готелем і турбазою у високий сезон немає. У період новорічних та різдвяних свят на відпочинок у Драгобраті ціни досить високі. Тим, хто хоче заощадити, краще пошукати житло в Драгобраті в приватному секторі або приїхати на відпочинок наприкінці лижного сезону. У будь-якому випадку завжди можна знайти прийнятний за ціною варіант. А вибрати є з чого - житло у Драгобраті пропонують до півсотні різних закладів - турбаз, готелів, приватних котеджів, садиб тощо.

Вигідне розташування гірськолижного курорту в Карпатах Драгобрат обумовлює стовідсоткову наявність і велику кількість снігу, а також стійкий сніговий покрив. Туристи, які збираються на відпочинок у Драгобрат, можуть не переживати - сніг тут тримається до шести місяців на рік - з листопада по травень. Тож часу покататися на лижах у Карпатах буде достатньо. До речі, у квітні Драгобрат відкриває оксамитовий сезон.

Основні гірськолижні траси та підйомники курорту зосереджені на горі Стіг. Драгобрат оснащений трасами різного рівня складності - для досвідчених лижників, для аматорів та новачків. Найдовша траса має протяжність близько 1200 метрів. За трасами ретельно стежать, працює снігоущільнювальна техніка. Гірськолижні траси курорту Драгобрат обслуговуються двома крісельними підйомниками, п'ятьма бугельними підйомниками і п'ятьма мультиліфтами. Тим, хто їде на відпочинок у Драгобрат вперше, не завадить інструктаж із гірських лиж. Інфраструктура курорту розвинена дуже добре, є пункти прокату спорядження, пункти громадського харчування, ресторани, колиби.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
08-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11002

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]