Головна » 2012 » Серпень » 9 » На фестивалі у білоруському Бобруйську виступала "Іршавська родина"

На фестивалі у білоруському Бобруйську виступала "Іршавська родина"

Народний обрядово-фольклорний колектив "Іршавська родина" районного будинку культури (керівник Олена Йонаш) завжди жаданий гість на мистецьких заходах міжнародного рівня. От і цьогоріч, в період з 28 червня по 1 липня 2012 року колектив побував на 10-му ювілейному Міжнародному фестивалі народної творчості "Вінок дружби" в м. Бобровськ ( Республіка Білорусь).

Приємно відзначити, що в цьому році  фестиваль у свій вінок вплів народне мистецтво з 15 країн. Учасники із Білорусії, Росії, України, Молдови, Турції, Латвії, Литви, Єстонії, Польщі, Словакії, Франції, Венесуели, Індії, Ірана, Китаю своїми виступами примножили яскраву сторінку фестивалю, присвячену найдемократичному і зрозумілому, яке не підлягає мовному бар'єру, - народному мистецтву.

Демонструючи своє самобутнє мистецтво «Іршавська родина» протягом фестивальних днів взяла участь у 4-ох концертних виступах, а також в урочистому відкритті фестивалю "Фестиваль, мьІ тебя ждали! ТьІ лучшее  время года!", в прес-конференції «Вінок дружби», в театралізованій ході "Бобруйськ і бобруйчане", подивились "Лазерне шоу", яке було показане в місті вперше. 

Іршавський колектив гостинно вітали Міністр культури Республіки Білорусь Павло Латушка, голова Могильовського обласного виконавчого комітету Петро Руднік, голова Бобруйського міського виконавчого комітету Дмитро Бонохов та звичайні жителі Бобруйська, які при зустрічах вітались: "Родная Україна!". Про це повідомили в прес-службі Іршавської РДА.

За матеріалами: Новини сьогодні
09-08-2012
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 12275

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]