Головна » 2017 » Квітень » 16 » "На гарячому" затримали браконьєрів на Закарпатті

"На гарячому" затримали браконьєрів на Закарпатті

Нещодавно стартувала нерестова заборона на вилов риби. Та це не зупиняє браконьєрів, які, проявляючи винахідливість у використанні різних засобів, знищують види риб, деколи навіть ті, котрі занесені до Червоної книги України. Щоб запобігти даній проблемі, активісти Міжгірщини разом з працівниками рибоохорони та поліції проводять рейдові перевірки по руслу річки від Хуста до Міжгір’я. А в окремих місцях, особливо біля Н. Бистрянської ГЕС, за ініціативи керівників району встановлено цілодобове чергування, ведеться відеоспостереження тощо. І результат проведеної роботи не забарився.

Зокрема, цими днями між селами Н. Бистрий та Березово Хустського району затримано браконьєрів, які займались незаконним виловом риби за допомогою електроструму та сіток. Порушників виявлено завдяки відеокамер, встановлених у зелених посадках на березі річки, та затримано у момент вкладання виловленої риби в багажник авто. Також були вилучені та конфісковані й інші знаряддя лову. За попередніми підрахунками, за 110 рибин різних видів, вилучених у браконьєрів, сума завданої шкоди складає понад 510 тисяч гривень.

На даний час проти зловмисників порушено кримінальну справу. Якщо їх вина буде доведена, браконьєрів чекає покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення волі до 3 років. Нагадаємо, що за здійснення браконьєрського вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою тощо передбачена не тільки адміністративна, а й кримінальна відповідальність з конфіскацією знарядь і засобів лову та незаконно добутих водних біоресурсів. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину, незалежно від її розміру, нараховується розмір завданої шкоди. За словами голови районної ради Василя Щура, працівники поліції та рибоохорони щороку попереджають громадян про неприпустимість вилову риби незаконними засобами, особливо під час її нересту, однак кількість порушників не зменшується. Тому такі рейдові перевірки стануть систематичними, а порушники будуть нести покарання згідно із законодавством України. Адже збереження фауни водних ресурсів нашого регіону, відтворення рибних багатств задля прийдешніх поколінь – основне завдання сучасників.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-04-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11072

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]