Головна » 2014 » Лютий » 17 » На Грушевського відновили пішохідний рух для "цивільних без палиць і шоломів"

На Грушевського відновили пішохідний рух для "цивільних без палиць і шоломів"

Пішоходний рух вулицею Грушевського відновлений. Про це заявляють бійці Внутрішніх військ МВС, які стоять на вулиці Грушевського.

У розмовах з журналістами вони стверджують, що пропускають цивільних осіб у бік Кабінету міністрів, якщо ті не мають при собі палиць, шоломів тощо.

Разом з тим, міліціонери зазначають, що не отримували наказ зняти очеплення вулиці Грушевського, оскільки мітингувальники також не припинили блокування і не розібрали свої барикади.

Між тим, з боку мітингувальників у барикадах облаштовано прохід завширшки близько 3 м, огороджений вздовж мішками з піском. Також у разі необхідності мітингувальники можуть повністю перекрити прохід по вулиці Грушевського металевими воротами, які вони спорудили напередодні.

Водночас, комунальні служби Києва упорядковують ділянку вулиці Грушевського, де протягом останнього місяця розгорталося силове протистояння між протестувальниками і міліцією. 

Наразі відновлюють роботу каналізаційних стоків і освітлення.

Як раніше повідомлялося, 15 та 16 лютого почали розбирати барикади на вулиці Грушевського у Києві. Втім згодом міліція відновила блокування вулиці Грушевського. У відповідь протестувальники знову заблокували проїжджу частину поблизу урядового кварталу.

Нагадаємо, 14 лютого Рада Майдану оприлюднила заяву про часткове звільнення вулиці Грушевського для проїзду транспорту, а також про звільнення будівлі КМДА, однак і там, і там, за словами активістів, залишатимуться мітингувальники. Крім того, в організації «Правий сектор» у п’ятницю заявили про свою «готовність сприяти відновленню транспортного сполучення по вулиці Грушевського».

Нагадаємо також, що 12 лютого прокурор Києва Микола Бескишкий заявив, що обов'язковою умовою амністії заарештованих протестувальників є звільнення будівлі КМДА. Щодо вулиць, які необхідно звільнити від барикад і забезпечити проїзд транспорту, то це: Грушевського, Городецького, Хрещатик, Інститутська, Трьохсвятительська, Володимирський узвіз, Прорізна, Заньковецької та Майдан Незалежності. Бескишкий нагадав, що 17 лютого - кінцевий термін виконання умов, за яких буде звільнено від кримінальної відповідальності учасників акції.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-02-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11220

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]