Головна » 2016 » Червень » 25 » На кордоні Москаль нарахував уже 182 вагони з кругляком, замаскованим під дрова

На кордоні Москаль нарахував уже 182 вагони з кругляком, замаскованим під дрова

Лісгоспи з усієї України під виглядом дров намагаються вивезти в Євросоюз ділову деревину.

Про контрабанду лісу йдеться в телеграмі, яку голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, голові ДФС Роману Насірову, а також керівництву Державного агентства лісових ресурсів України та головам Київської, Рівненської, Житомирської, Тернопільської і Чернігівської обласних державних адміністрацій.

Про це сьогодні, 25 червня, інформує офіційний сайт Москаля.

"На сьогодні в області накопичилися загалом 182 залізничні вагони з "паливною деревиною", завантажені в інших областях України й готові до експорту в країни Євросоюзу.

Однак перевірки встановили, що під виглядом паливної деревини на підприємства Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії та Австрії намагаються вивезти ділову деревину. За допомогою запитів вдалося з’ясувати, що вказані підприємства в своїй роботі використовують не паливну, а ділову деревину, яку завозили з України до заборони експорту кругляка", - повідомив очільник Закарпатської ОДА.

Крім того, перевірки встановили, що чимало вагонів, завантажених лісом у Київській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Чернігівській та Львівській областях, разом із деревиною везуть на експорт "лісове повітря".

Так, у 30 залізничних вагонах, оформлених Київською митницею ДФС, при зважуванні виявлена недовага між задекларованим і реальним вантажем більше ніж 228 тонн. У 56 вагонах, оформлених Житомирською митницею, - 699 тонн. У 6 вагонах, оформлених Рівненською митницею - понад 60 тонн. У 18 вагонах, оформлених Львівською митницею, - 173 тонни.

У 9 вагонах, оформлених Хмельницькою митницею, - 28 тонн. У 7 вагонах, оформлених Чернігівською митницею, - 67 тонн. У 5 вагонах, оформлених Тернопільською митницею, - 7 тонн.

Загалом під час перевірки виявлено недовагу в понад 1 тисячу 401 тонну. Якщо б весь вантаж був оформлений і вивезений на експорт, сума незаконного повернення ПДВ становила би близько мільйона гривень.

Відзначимо, раніше Москаль повідомляв, що російські фірми скуповують і вивозять український ліс в Європу.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1906

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]