Головна » 2016 » Червень » 10 » На кримчан у серпні чекає чергове підняття тарифів

На кримчан у серпні чекає чергове підняття тарифів

Тарифи на житлово-комунальні послуги з 1 липня на окупованому півострові зростуть на 8-15 відсотків. Інформація про це з'явилася офіційному сайті т.зв. кримського комітету з цін і тарифів, пише "Сегодня".

"З 1 липня 2016 року тарифи на газ і тепло для населення півострова підвищаться в середньому на 10%, на електроенергію, водопостачання та водовідведення - в середньому на 15%, на послуги з утилізації, знезараження та захоронення твердих побутових відходів - на 8%", - сказали в комітеті.

За словами глави "комітету з цін і тарифів Республіки Крим" Ніни Зотович, згідно з чинним законодавством, зміна тарифів на комунальні послуги для населення відбувається 1 липня для всіх суб'єктів Російської Федерації. Але через велику різницю між економічно обґрунтованими і діючими тарифами на комунальні послуги в Криму, для республіки розроблений власний прогнозний план зміни цін (тарифів), згідно з яким доведення рівня тарифів до економічно обґрунтованих відбувається поетапно. При цьому документ передбачає зростання цін на послуги не більше ніж 10-15% за 1 етап у середньому по регіону.

Рахунки та квитанції з новими цінами кримчани отримають вже в серпні. Наступне підняття цін - на водопостачання і водовідведення - відбудеться в перших числах жовтня 2016 року, наступний за ним стрибок тарифів - у січні 2017 року.

Нагадаємо, в Криму вже кілька разів підвищували комунальні тарифи. А нещодавно з'явилася інформація, що у Криму змусять платити за воду навіть при закритому крані.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1914

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]