Головна » 2014 » Квітень » 7 » На Майдані активістів атакували з вибухівкою, забороненою навіть під час військових дій - ТСК

На Майдані активістів атакували з вибухівкою, забороненою навіть під час військових дій - ТСК

Частина спецзасобів, які привезли з Росії для розгону Майдану, заборонена до використання у всьому світі.
На Майдані проти мирних мітингувальників застосовувалась вибухівка та боєприпаси, які заборонені для використання навіть під час військових дій.

Про це повідомив глава Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів Геннадій Москаль під час прес-конференції у понеділок, 7 квітня.

"У ТСК всі матеріали є, було два літака з Росії, які привезли спецзасоби для придушення демонстрантів, вони в Україні заборонені законодавством, а частина з них заборонена Женевською конвенцією", - зазначив він.

Москаль наголосив, що частину зазначених спецзасобів не визнає світ, "вони заборонені для використання у світовій практиці навіть під час військових дій, а не те що під час мирних акцій протесту", передає Уніан.

Також він додав, що спецзасоби, які міліція розмитнювала як феєрверки, травмували 3,7 тисяч цивільного населення.

Нагадаємо, що 3 квітня голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що 20 січня цього року на аеродром "Гостомель" у Київській області прибули кілька російських транспортних літаків з підмосковного аеродрому "Чкаловський" зі зброєю та 5,1 тонни вибухівки.

За словами Наливайченка, було встановлено, що ця вибухівка була виготовлена на підприємстві у підмосковному місті Сергеєв Посад. Наливайченко також підтвердив інформацію народного депутата Геннадія Москаля про те, що представники російських спецслужб брали участь у розробці та реалізації планів "Хвиля" і "Бумеранг" для "зачистки" Майдану Незалежності. Проте усі документи, які підтверджують це, були знищені.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-04-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11198

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]