Головна » 2016 » Липень » 2 » На місяць Польща припиняє малий прикордонний рух з Україною

На місяць Польща припиняє малий прикордонний рух з Україною

З 4 липня 2016 року буде тимчасово зупинено малий прикордонний рух між Україною і Польщею, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі жителів прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Польщі.

Як повідомляється на офіційному сайті Державної прикордонної служби України в п'ятницю, 1 липня, таке рішення ухвалено у зв'язку з дипломатичною нотою Міністерства закордонних справ Польщі.

Польська сторона припиняє застосування ст.3 п.1 міжурядової угоди про правила місцевого прикордонного руху, затвердженого постановою Кабміну №139 (139-2009-п) від 25 лютого 2009 року, зазначають у відомстві.

Відповідно до цього, вночі проти на 4 липня 2016 року з 1.00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах і за документами, визначеними польської стороною (паспортні документи і віза).

"Просимо врахувати цю інформацію перед плануванням поїздок за кордон зазначеною категорією громадян", - йдеться в повідомленні української Держприкордонслужби.

Тим часом речниця МЗС України Мар'яна Беца повідомила, що дія угоди призупиняється менш ніж на місяць, передає "Інтерфакс-Україна".

"За інформацією МЗС Польщі, призупинення дії угоди пов'язане як з проведенням саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня на рівні президентів, так і зі світовими днями молоді", - сказала вона у п'ятницю, 1 липня.

Беца наголосила, що дію угоди буде відновлено 2 серпня 2016 року.

Нагадаємо, на українсько-польському кордоні вже кілька місяців спостерігаються величезні черги. Раніше голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка доручав провести службове розслідування та встановити винних у створенні черг на українсько-польському кордоні.

Прикордонники пояснювали ситуацію "технічним збоєм".


За матеріалами: Новини сьогодні
02-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1865

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]