Головна » 2016 » Червень » 10 » На міжнародному кулінарному чемпіонаті ужгородці стали срібними призерами

На міжнародному кулінарному чемпіонаті ужгородці стали срібними призерами

Нещодавно у місті Чернівці відбувся І Міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів «BESTCookFESTJunior-2016».

Участь у конкурсі взяли кухарі з України, Сербії, Ізраїлю, Туреччини, Азербайджану та Індії.
Ужгород на конкурсі представляла команда Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ на чолі з завідувачем кафедри Технології і організації ресторанного господарства Ганною Сабадош.

Юні кулінари та кондитери змогли продемонструвати свої вміння, позмагатися із зарубіжними колегами у різних номінаціях, як індивідуальних, так і командних. Крім того, учасники отримали нові знання та досвід професійного спілкування зі світовими зірками кулінарного та кондитерського мистецтва.

Команда Ужгородського торгівельно-економічного інституту виступала у різних номінаціях і привезла додому шість медалей:одну золоту, одну срібну та 4 бронзові.

«Ми не просто хотіли взяти участь у конкурсі, ми їхали за перемогою», - зазначає Ганна Сабадош, - «Ми врахували свої помилки після конкурсу у Києві вивчили критерії оцінювання, ретельно готувались. Студенти самостійно складали технологічні карти, опрацьовували страву та намагались втілити в життя все те, що було в них в задумах». Завідувач кафедри також зазначила, що хлопці намагались показати максимальний рівень підготовки та концентрації.

Оцінювали кондитерське та кулінарне мистецтво юніорів найтитулованіші шеф-кухарі і кондитери з Польщі, Ізраїлю, Сербії, Хорватії, Ісландії, Австрії, Албанії, Туреччини, Індії. Суддівську колегію очолив Президент та член Ради директорів Асоціації Taste of Peace Jerusalem, член Асоціації шеф-кухарів Ізраїлю – Саркіс Якубян.

Критерії оцінювання були дуже суворими. Враховувались не лише зовнішній вигляд та презентація, а й аромат страви, смакові відтінки та кількість і складність використаних технік. Окрім того, журі зважали на кількість відходів та затратність при приготуванні.

Керівник команди Ганна Сабадош розповіла, що перед поїздкою на чемпіонат вони разом із студентами намагались створити такі страви, які б не тільки були адаптовані під вимоги конкурсу, а й показували автентичність учасників, колорит регіону.

Працювали учасники у боксах, в який входили стіл, холодильник, плита та духова шафа. Всі продукти, посуд та необхідні форми учасники повинні були привезти з собою. Журі також оцінювали чистоту робочої поверхні, технологічність процесів та загальний перебіг приготування.

Так, за рішенням журі, у номінації «Ресторанний десерт» та «Страва з птиці» бронзову медаль отримав Віктор Ситар, таку ж бронзову медаль отримав Олександр Мальцев за страву у номінації «Страва з риби». У командному конкурсі «Чорна скринька» ужгородці здобули срібну медаль.

Найбільшим досягненням ужгородців стала золота нагорода Сергія Лещака у номінації «Кращий шеф-кухар України», срібну нагороду у цій же номінації отримав Олександр Мальцев.

Окрім того, Команда УТЕІ КНТЕУ підсумками результатів чемпіонату «BESTCookFESTJunior – 2016» отримала срібну медаль чемпіонату та спеціальний сертифікат на участь в Міжнародному фестивалі «BESTCookFEST– 2016» який відбудеться в листопаді 2016 року в місті Київ.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1740

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]