Головна » 2016 » Червень » 18 » На Мукачівщині у військовому лісництві невідомі вирубали півсотні дубів

На Мукачівщині у військовому лісництві невідомі вирубали півсотні дубів

  Пні зрубаних дерев намагалися приховати закидавши листям, тирсою та гіллям. На місце вирубки активісти викликали поліцію.

Про чергову незаконну вирубку дубів у лісах між селами Дерцен та Форнош на межі агро- та військового лісництва мукачівських активістів "НРМ" повідомили місцеві мешканці.

На місці активісти зафіксували 46 пнів зрубаних дерев. Більшу частину із них намагалися приховати закидавши листям, тирсою та гіллям.

    "Це зробили для того, щоб пні швидше почали гнити. За місяць-два вони б виглядали так, ніби зрубані вже давно. Це один із найпопулярніших вивертів незаконних лісорубів. Також, зверніть увагу, висота деяких пнів сягає метра заввишки, вивезено тільки цінну деревину.", - зазначили фахівці.

Як зауважили активісти, жоден із пнів не має клейма, а відтак дерева були зрубані незаконно. До того ж, і вивезли звідси, переважно, тільки цінну ділову деревину (4-5 м стовбури). Решту ж покинули у лісі. Судячи із пнів, зрубані дуби віком від 60 до 120 років, пні у діаметрі від 32*34 см до 103*105 см.

Як зауважив працівник Мукачівського агролісу Золтан Нодь, який прибув на місце події, ділянка, на якій здійснено вирубку, знаходиться не на їхній території.

    "Це територія військового лісництва. Межує із 65-им кварталом нашого лісництва. Поліція тут вже була до вас", - сказав лісівник.

Так, поліцейські, прибувши на місце події, прийняли заяву від активістів та зафіксували факт вирубки. На момент публікації Юрій Урбан, керівник Ужгородського військового лісництва західного територіального квартирно- експлуатаційного управління міністерства оборони України, на мобільний телефон не відповідав.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
18-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1801

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]