Головна » 2018 » Березень » 29 » На обласному фестивалі-конкурсі «Воскресни, писанко!» команда Тячівщини зайняла І місце

На обласному фестивалі-конкурсі «Воскресни, писанко!» команда Тячівщини зайняла І місце

На ІV-й обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!», який відкрився сьогодні в Ужгороді, Тячівським районом представлено експозицію «Тячівщина – багатонаціональний район Закарпаття», на якій головним лейтмотивом звучали єдність та злагода українців, угорців, румунів і німців, що готуються до Великодніх свят.

Тематичні композиції показали, як за віки переплелися їх культури та обряди. У підготовці виставкових експонатів (великодніх кошиків, писанок, рушників, композицій) із задоволенням долучилися педагоги району та більше трьохсот учнів.

А ще на обласну виставку було оформлено писанкове дерево та велику скульптуру яйця як символу зародження нового життя, на якому були встановлені писанки, виконані в автентичних техніках, які залишили нащадкам у спадок прабатьки.

За рішенням обласного журі команда Тячівського району визнана переможцем та нагороджена грамотою Департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА за І місце у ІV обласному фестивалі-конкурсі «Воскресни, писанко!». 


За матеріалами: Новини сьогодні
29-03-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1952

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]