Головна » 2019 » Квітень » 24 » На паспортну ініціативу Кремля для жителів ОРДЛО США відреагували

На паспортну ініціативу Кремля для жителів ОРДЛО США відреагували

США відреагували на паспортну ініціативу Кремля для жителів ОРДЛО

США вважають указ президента РФ Володимира Путіна щодо спрощеного надання російського громадянства жителям окупованих територій Донбасу абсурдним і дестабілізуючим.

Про це йдеться у заяві Посольства США в Україні, оприлюдненому в Twitter .

«Крим - це Україна. Донецьк - це Україна. Луганськ - це Україна. Ми засуджуємо недавній абсурдний і дестабілізуючий указ Росії щодо російських паспортів для жителів Донецька і Луганська та підтверджуємо нашу рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України», - наголошується у заяві.

Як повідомляла Lenta.UA , сьогодні, 24 квітня, президент РФ Володимир Путін підписав указ, що спрощує отримання російського громадянства для осіб, які проживають на окупованій тероиторії Донбасу.

Україна звернулася до Ради безпеки ООН з проханням дати правову оцінку цих дій Кремля, що суперечать схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостям.

Президент України Петро Порошенко заявив , що російський агресор веде підготовку «до наступного кроку агресії проти нашої держави - анексії українського Донбасу або створення російського анклаву в Україні».

Порошенко закликав міжнародних партнерів запобігти найгіршому сценарію та посилити тиск на Росію.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
24-04-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1502

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]