Головна » 2017 » Лютий » 13 » На підтримку українських політв'язнів у Москві збирають колону

На підтримку українських політв'язнів у Москві збирають колону

26 лютого в Москві пройде колона на захист українських політв'язнів. Її зберуть у рамках маршу пам'яті вбитого опозиційного діяча Бориса Нємцова.

"Сьогодні організатори "Маршу Бориса Нємцова" подають заявку в мерію на проведення ходи 26 лютого. Нагадую, цього разу у нас буде всередині маршу своя колона на захист українських політв'язнів. Це буде не персональний заклик про підтримку, як це було в попередні два роки. Ми об'єднуємося на захист політично переслідуваних у Росії та Криму. Підтримайте нас, приєднуйтесь до нашої акції!" - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook російський адвокат Марк Фейгін.

Адвокат Еміль Курбединов розповів про нелюдські умови утримання політичних в'язнів - громадян України - у сімферопольському СІЗО анексованого Криму. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

У повідомленні сказано, що "політв'язні в Криму перебувають в нелюдських умовах. Ув'язнені скаржаться на переповнені камери, антисанітарію, укуси комах, відсутність нормального харчування і медичного обслуговування. Політичним в'язням, багато з яких вже майже рік перебуває під вартою, не надається можливість побачення з родичами".

 


За матеріалами: Новини сьогодні
13-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1993

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]