Головна » 2012 » Вересень » 8 » На Рахівщині туристам за один день продали 8 тонн бринзи

На Рахівщині туристам за один день продали 8 тонн бринзи

На Рахівщині туристам за один день продали 8 тонн бринзи

6 вересня, при заступнику голови райдержадміністрації Юрію Бендаку відбулася нарада про підведення підсумків продажі овечої продукції на фестиваль-ярмарку "Гуцульська бриндзя”, який відбувся 1-2 вересня. На нараду були запрошені керівники фермерських та особистих селянських господарств, а також спеціалісти ветеринарної служби району.

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Дмитро Ігнатюк, проінформував присутніх щодо підсумків продажі овечої продукції. Виступаючий наголосив, що з року в рік кількість проданого овечого сиру, бринзи та вурди – збільшується. Так, в цьому році було подвоєно кількість місць для продажу цього продукту. Якщо у 2011 році було18 метрів площі для продажу сиру та бринзі, то в цьому році її було збільшено до42 метрів, на яких здійснювали реалізацію своєї продукції більше 40 продавців. Продаж сиру та бринзі проводили і територіальні громади в своїх садибах. Географія учасників ярмарку різноманітна. Перш за все, це фермерські та особисті селянські господарства району, а також фермери Тячівського району та виробники овечої продукції Івано-Франківської області. Реалізували свої сири і представники Селиської сироварні с. Н.Селище, Хустського району.

Загалом під час свята було реалізовано біля 8 тонн овечої продукції. Для порівняння, в минулому році, було продано на 3 тонни менше.

Про якість сиру і бринзі говорив О. Козурак – в. о. начальника управління ветмедицини в Рахівському районі. Він наголосив, що корисні властивості овечого сиру та бринзі відомі людям з давніх часів. Бринза з овечого молока багата органічними кислотами, вітамінами та мінеральними речовинами. Такий склад говорить про те, що це дуже корисний продукт для зору, для шкіри, при зростанні та відновленні кісток після перенесеного перелому. Бринза це хороший антиоксидант, покращує травлення, регулює кількість цукру в крові.

Підводячи підсумки Юрій Бендак зазначив, що оскільки кількість проданого сиру і бринзі з року в рік збільшується, то відповідно, якість її повинна також покращуватися, повідомили з Рахівської РДА.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12680

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]