Головна » 2016 » Березень » 25 » На сезонні роботи до Польщі українцям стане важче влаштуватися

На сезонні роботи до Польщі українцям стане важче влаштуватися

  З жовтня 2016 року в Польщі набудуть чинності суворіші правила працевлаштування закордонних сезонних працівників, які країна прийняла під тиском Брюсселя.

Про це пише "Польське радіо", зазначаючи, що такі зміни найбільше зачеплять українських трудових мігрантів, які становлять абсолютну більшість (понад 90%) з-поміж тих, хто їде до Польщі на сезонні роботи.

Наразі спрощена процедура офіційного працевлаштування дозволяє громадянам Бєларусі, Вірменії, Грузії, Молдови, Росії та України працювати у Польщі без дозволу на працю протягом 6 місяців упродовж року без одержання дозволу на працевлаштування. Для цього польський працедавець має подати у повітове управління праці заяву про намір доручити роботи іноземцеві. Така форма тимчасового працевлаштування іноземців масово використовується польськими виробниками сільськогосподарської продукції.

Після 30 вересня 2016 року, згідно з розпорядженням Євросоюзу, у Польщі запровадять нові адміністративні процедури, що на практиці означатиме необхідність одержання дозволу на працю. Таких дозволів упродовж усього 2015 року було видано 69 тисяч, тоді як заяв про намір доручення виконання праці іноземцеві було зареєстровано удесятеро більше — аж 782 тисячі.

Раніше повідомлялося, що у Польщі проходять масові затримання українців, які працюють на підпільних тютюнових фабриках.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1887

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]