Головна » 2016 » Липень » 22 » На Солотвино кабмін виділив додаткові кошти

На Солотвино кабмін виділив додаткові кошти

Кабінет міністрів України додатково виділив 7 млн грн. на фінансування програми по Ліквідації та екологічній реабілітації території впливу гірничих робіт державного підприємства “Солотвинський солерудник” за рахунок перерозподілу коштів інших статей витрат держбюджету.

Як відомо, в смт. Солотвино через деформацію земної поверхні відбуваються карстові провали, що створює загрозу життю людей. З метою запобігання виникнення екологічної катастрофи Кабмін прийняв рішення про закриття ДП «Солотвинський солерудник».

На ліквідацію та екологічну реабілітацію території впливу гірничих робіт ДП «Солотвинський солерудник» протягом семи років планується виділити 339 млн грн. В держбюджеті на 2013 рік на фінансування цієї програми планується виділити 17, 65 млн грн.

Нагадаємо, що ДП «Солотвинський солерудник» створено в 2006 році. Підприємство займається видобутком солі, оптовою торгівлею морепродуктами та діяльністю в сфері громадського харчування. Протягом 1998-2007 рр. експлуатація гірничих виробок на підприємстві здійснювалася в аварійному режимі, а з 2007 року видобувні роботи фактично зупинені. Різке збільшення притоку підземних вод та активний розвиток техногенного карсту призвели до суттєвого погіршення навколишнього середовища та порушення безпеки промислових і житлових об'єктів смт. Солотвино.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
22-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1809

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]