Головна » 2015 » Жовтень » 12 » На святкуванні Дня села у Колочаві побувало керівництво Закарпаття

На святкуванні Дня села у Колочаві побувало керівництво Закарпаття

11 жовтня в селі Колочава відзначили чергову річницю із дня заснування населеного пункту. Негода атмосферу свята не зіпсувала, щоправда, танцювати довелося під парасольками.

На День села приїхав і голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль та кандидат в обласні депутати Іван Шкирта.

Керівники села, району й області відкрили міст в урочищі Мерешор, зруйнований паводком ще в кінці 20-го століття, якщо бути точним – у 1998 році.

Голова Міжгірської РДА Василь Худинець зазначив:

    «Слугуватиме він для 250-ти дворогосподарств. Більше 17 років частина мешканців Колочави була відрізана від цивілізації. Люди не те, що машинами не могли переїхати через річку, пішки було складно перейти. Тож їм довелося переїхати. У Колочаві ж бо нерухомість дорога, тому в іншому місці придбати житло було не просто. Насамперед велике спасибі Віктору Андрущенко – ректору національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова. Збудувати міст – його ініціатива, погоджена вченою радою колективу».

Потужний український виш своє представництво має і в Колочаві. Тут студенти можуть проходити практики: географічну, біологічну, туристичну тощо. Офіційне перерізання червоної стрічки і випробовуванням на міцність підвісної споруди керівництвом краю.

А далі всі змістились до школи. Флеш-моб від учнів та вчителів з патріотичної підтемою. Нагородження кращих і концертна програма. Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль до Колочави має особливе відношення – мовляв, кращого від тутешнього музею в Україні нема.

    «Мені приємно бути на сьогоднішніх іменинах Колочави. Це знамените село на теренах держави й за кордоном, особливо в Чехії. Такого автентичного музею як у Колочаві, я не бачив ніде в Україні, хоч поїздив за своє життя, повірте, багатьма населеними пунктами», - зауважив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Отож День Колочави пройшов на ура і вже за тиждень на святкування власної річниці запросить районний центр – Міжгір’я. Йому, до слова, виповниться 600 років.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11010

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]