Головна » 2012 » Вересень » 8 » На увесь Ужгород є лише одна громадська платна вбиральня

На увесь Ужгород є лише одна громадська платна вбиральня

За потреби принаймні 12 громадських туалетів у Ужгороді функціонує одна громадська платна вбиральня, що прилягає до пішохідного мосту на Київській набережній.

Проблема громадських убиралень у обласному центрі Закарпаття залишається вкрай гострою попри те, що Ужгород є містом, яке відвідує чимало туристів. Півтора року тому міська влада офіційно дозволила користування вбиральнями у приміщеннях виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій на безоплатній основі.
Також було рекомендовано керівникам закладів громадського харчування різних форм власності надавати вільний доступ до вбиралень (на платній або безоплатній основі згідно з вимогами, встановленими власником закладу).
Та як ці «рекомендації» виконуються і чи вирішує це проблему? Ну, добре, якщо гід поведе свою групу до вбиральні й для частини туристів це питання на якийсь час буде закрите. А якщо ні?.. Тобто якщо йому така «екскурсія» стане конче необхідною в інший час, яким чином розгублений гість Ужгорода шукатиме це омріяне місце самотужки?
За потреби принаймні 12 громадських туалетів у Ужгороді функціонує одна громадська платна вбиральня, що прилягає до пішохідного мосту на Київській набережній. Наразі її «прикрасили» білбордом, на якому один із кандидатів на вибори до Верховної Ради України. Загальновідомо ще про дві постійно діючі громадські платні вбиральні — на центральному автовокзалі й залізничному вокзалі.
На початку року платною стала вбиральня на території Ужгородського замку, яка перебуває в оренді, вхід до неї 2 гривні для кожного стражденного незалежно від того, чи прийшов він із квитком оглянути експозицію музею або тільки «на екскурсію» в туалет. Головне, аби прецедент із замковим туалетом не взяли за взірець, скажімо, у драмтеатрі чи, ще краще, у ляльковому театрі або ж сусідній філармонії тощо.
На «гарячу лінію» редакції часто телефонують читачі, які запитують, чи збирається мер Погорєлов звернути увагу на те, що в Ужгороді дедалі звичнішою стає картина, коли люди змушені справляти потребу просто неба десь під деревом чи будинком, не кажучи вже, що на своєрідні туалети перетворилися під’їзди наших багатоповерхівок.

За матеріалами: Новини сьогодні
08-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12079

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]