Головна » 2013 » Червень » 25 » На Виноградівщині три дні малювали відомі художники Закарпаття

На Виноградівщині три дні малювали відомі художники Закарпаття

Минулого тижня протягом трьох днів на базі розважально-готельного комплексу «Чорна гора», що в урочищі «Виннички», проходив пленер художників. Зібралися тут члени Національної спілки художників України з Ужгорода Петро та Габріела Шолтеси, Віталій Мигович, Василь Вовчок, Олександр Сидорук, журналіст та мистецтвознавець Закарпатського обласного методцентру Володимир Мишанич та активісти районного творчого об’єднання «Мистецька Угоча» Карло Керечанин, Федір Сільваші, Іван Токач, Гелена Матій, Ірина Товт.

«Проходить пленер художників за ініціативи голови районного творчого об’єднання «Мистецька Угоча» Карла Керечанина спільно з відділом культури, – сказав начальник райвідділу культури Василь Югас. – Хоч подібні зібрання художників є не рідкісними, та особливість цього полягає в тому, що ми старалися об’єднати основоположників сучасного закарпатського живопису і молодих художників, адже це обмін досвідом у композиційній побудові картин, палітрі. Цей комплекс я вважаю однією з перлин Закарпаттяє. Тож і не дивно що, обираючи місце проведення, художникам припав до душі пейзаж – скеля Чорної гори, гарно облаштоване озеро…, тут гармонійно переплітається первозданна краса природи з куточками людського творіння. До того ж це прекрасна рекреаційна зона, яка вабить туристів не лише з України. Тому я дуже вдячний керівнику комплексу «Чорна гора» Юрію Довбаку за те, що він сприяє розвитку мистецтва нашого краю».

«На Закарпатті я народився і провів все своє життя, проте ніколи не писав картини у Виноградові, хоча кілька років тому у мене була тут виставка. Тут неймовірно прекрасна природа, тож малюємо ми з неабияким натхненням. Я полюбляю організовувати пленери в Ужгороді, Угорщині, та різних куточках краю. Адже художники люблять об’єднуватися. Кожен митець малює по своєму, тож однакових робіт нема. Художник має все життя вчитися і саме на пленерах ми маємо можливість вчитися один від одного, вдосконалювати власні навички», – зазначив Петро Шолтес.

За словами голови районного творчого об’єднання «Мистецька Угоча» Карла Керечанина, вагому допомогу в організації проведення пленеру вони отримали від народного депутата України Івана Бушка. Майстер пензля впевнений, що цей пленер стане прекрасним початком для об’єднання більшої кількості молодих дарувань краю, адже подібні творчі зустрічі дадуть їм можливість заявити про себе, а також почерпнути від більш досвідчених колег багато цікавого та корисного. До речі, кожен художник, в знак вдячності за гостинність залишив із цього пленеру по одному із своїх полотен в «Чорній горі», тож всі відвідувачі розважально-готельного комплексу мають можливість милуватися неповторними пейзажами кращих сучасних художників краю.

Наталія Кобаль

За матеріалами: Новини сьогодні
25-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11410

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]