Головна » 2018 » Квітень » 17 » На висоті 700 метрів над рівнем моря у підніжжя гори Стій з’явився молодий ліс

На висоті 700 метрів над рівнем моря у підніжжя гори Стій з’явився молодий ліс

У підніжжя гори Стій на висоті 700 метрів над рівнем моря з’явився молодий ліс

Сьогодні, 17 квітня, стартувала екологічна акція і у Свалявському лісгоспі.

Свалявське лісове господарство працює на засадах сталого розвитку згідно з усіма нормативно-правовими актами з метою збереження, примноження національного використання природного ресурсу Свалявщини. Здійснює захист лісу і охорону від шкідників, хвороб, фактів браконьєрства і незаконних, самовільних рубок і саме головне – лісовідновлення.

Сьогодні вранці у підніжжя гори Стій на висоті 700 метрів було багатолюдно. Близько 80 осіб вирішили взяти участь в екологічній акції «#Майбутнє_лісу_у_твоїх_руках». До участі в екологічній акції долучилися учні Березниківської та Дусинської шкіл, які не залишаються осторонь та їх мудрі педагоги. Вчителі та вихователі долучаються до акції з озеленення разом із лісівниками. Окрім них до акції долучилися керівництво Свалявського району – Мирослава Ливч та Олександр Дідович, голова Свалявської ОТГ Іван Ланьо та директор ДП «Свалявське ЛГ» Олександр Дуфінець.

Лише тільки люди взяли в руки лопати і саджанці бука та ясеня, небо раптово просвітліло: з-за хмар визирнуло по-справжньому весняне сонце. Дуже швидко учасники акції пройшли інструктаж з охорони безпеки праці, отримали інструменти й посадковий матеріал і взялися до роботи.

На території Березниківського лісництва було висаджено майже 8 тисяч молодих саджанців. Головна порода, яку нині висаджують на Свалявщині – бук, явір і ясен, адже саме вони найстійкіші для місцевого ґрунту. Школярі обожнюють саджати маленькі деревцята, не зважаючи на те, що схил гори – майже 70 градусів робота їм лише в задоволення.

«Якщо чесно, то це краще, ніж просто сидіти на уроках.Та і час проводиться з користю для нашого майбутнього, адже через десятки років тут буде рости могутній ліс», – запевняє одинадцятикласник Іван.

«Сьогодні я прийшла посадити молодий ліс і саджанці. Я дуже люблю ходити разом із мамою в ліс, висаджувати ялинки та буки. Моя мама лісівник і я би теж хотіла в майбутньому стати лісівником. Я хочу розказати всім, що треба берегти і висаджувати ліс, бо це – легені планети», – каже Крістіна Легар.

Обсяги засаджування лісу на території Закарпаття з кожним роком зростають і перевищують розміри санітарних рубок. Щодо рубок головного користування, то тут лісівники дотримуються принципу – заготовив одне дерево — посади два.

На поточний рік лісовідновлення у ДП «Свалявське ЛГ» планується здійснити на площі 100,5 га в т.ч лісові культури 3,8 га та природне поновлення 96,7 га. Лісокультурна кампанія проходитиме в Плосківському, Полянському, Ганьковицькому, Свалявському, Дусинському та Березниківському лісництвах. При цьому весною заплановано провести лісовідновлення на площі 48,0 га, осінню – 52,5 га. Для заліснення використовують такі породи – бук лісовий, явір, ясен звичайний, ялиця біла з частковим введенням дуба звичайного, каштана їстівного, черешні.

Для лісовідновлення протягом 2018 року планується використати 196 800 штук садивного матеріалу вирощеного в розсадниках нашого підприємства.

Лісівники Закарпаття запрошують Вас долучитись до заходів Акції і посадити своє дерево!

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ


За матеріалами: Новини сьогодні
17-04-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1753

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]