Головна » 2016 » Липень » 14 » На XXIII Міжнародний Гуцульський фестиваль запрошує рахівщина

На XXIII Міжнародний Гуцульський фестиваль запрошує рахівщина

Традиційно фестиваль відбувається у восьми гуцульських районах Івано-Франківської, Чернівецької і Закарпатської областей.

У фестивалі візьмуть участь самодіяльні мистецькі колективи гуцульського регіону, які змагатимуться за першість на семи сценах у декількох жанрах: пісенному, музичному, театральному, хореографічному. Райони представлять для участі колективи, основу репертуару яких складають співанки, коломийки, пісні і танці, драматичні твори, сюжети відеофільмів з життя гуцулів, повідомив Рахів.ін.

Окрім мистецьких колективів кожен район представить виставку народних умільців, щоб показати кращі надбання краю у вишивці, різьбі по дереву та інших жанрах прикладного мистецтва.

Планується також проведення науково-практичної конференції для обговорення проблемних питань розвитку Гуцульщини.

Як повідомили в Рахівській райдержадміністрації, в рамках міжнародного фестивалю відбудеться ХVI гастрономічний фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя”, який проводять у місті Рахів щороку, у першу неділю вересня. Це свято повернення вівчарів з полонин додому. Фестиваль демонструє справжні традиції гуцулів-полонинників – їх побут, ремесло, культуру, гостинність і здобутки.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11085

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]