Головна » 2016 » Жовтень » 18 » На Закарпатті День усіх святих Москаль розпорядився зробити вихідним

На Закарпатті День усіх святих Москаль розпорядився зробити вихідним

У Закарпатській області День всіх святих, в який християни західного обряду поминають померлих, буде вихідним.

Як повідомили у вівторок 18 жовтня у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації, відповідне розпорядження підписав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Згідно з повідомленням, закарпатці отримають три вихідні поспіль: неділю 30 жовтня, понеділок 31 жовтня та вівторок 1 листопада.

"Натомість субота, 29 жовтня, буде робочим днем", - уточнили в облдержадміністрації.

Згідно з документом, головам райдержадміністрацій, керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести робочий день із понеділка, 31 жовтня, на суботу – 29 жовтня.

"Робочий день перенесено для того, щоб мешканці Закарпаття могли відвідати могили своїх рідних та близьких у інших районах області чи регіонах України", - уточнили в ОДА.

1 листопада – День всіх святих у західних християн. У цей день Західна Церква поминає всіх померлих - відвідують могили родичів та відправляють там панахиди. Саме поняття "всі святі" означає, що в цей день іменини у носіїв усіх імен. Весь листопад у римсько-католицькій церкві після Св. Меси моляться за покійних, чиї імена вірники пишуть на листочках.

На Закарпатті та на Галичині це свято перейняли і вірні Східних Церков – як греко-католики, так і православні. На Закарпатті цей день оголошується, як правило, місцевим вихідним.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1908

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]