Головна » 2017 » Жовтень » 3 » На Закарпатті – фонтани і гойдалки тренд монастирів та церков

На Закарпатті – фонтани і гойдалки тренд монастирів та церков

Тренд монастирів та церков на Закарпатті – фонтани і гойдалки

Останнім часом на територіях Божих храмів з’являються фонтани та гойдалки.

Атракції, звісно, привертають увагу не тільки дітей, а і дорослих прихожан, паломників, туристів. Особисто я такі інновації схвалюю. Як і те, що на доглянутих клумбах та газонах ростуть не тільки звичайні, декоративні та декоративні квіти, кущі, дерева, а і «гуляють» лелеки, їжачки, ростуть казкові гриби, правда, з дерева. Аби всім цим помилуватися, треба не так і багато – час від часу відвідувати монастирі та церкви Закарпаття.

Серафимівський монастир у Приборжавському, що на Іршавщині, був третім у нашому списку. В дорозі із сьомої ранку, на годиннику друга година дня, звісно, що вже трохи втомилися. Побачивши гойдалку між деревами, я хутчіш побігла до неї. Декілька хвилин мені вистачило, аби зняти втому, повернутися думками в дитинство (таку гойдалку батько змайстрував був нам, дітям), помилуватися сакральними будівлями та краєвидами, зарядитися позитивними емоціями.

Що ще хоче заперечити мені, що дорослі не діти? Ще і які діти! Підтвердженням моїм словам є красномовний факт. Коли отець включив кран, аби запрацював фонтан та наповнилися чаші на території обителі Івана Предтечі у селі Дубрівка, то дорослі тішилися дзюрчанню водограю не менше дітлахів, фотографували його та себе на його тлі. Спостерігаючи за нами, отець тільки посміхався.

– Ви би бачили емоції дітей, яких із собою приводять батьки на Літургії! Кращу забаву їм і не треба, – розповів він.

На території цього монастиря також є хрест, з якого ллється вода. Вода джерельна, смачна. Прочани можуть попити на місці і взяти із собою в дорогу. Все безкоштовно.

На території Ракошинського монастиря є і фонтан із скульптурою янгола, і дві великі гойдалки. Як відомо, ця святиня стала туристичною Меккою, отож відвідувачів тут багато. Атракції їм до вподоби.

Тетяна Грицищук

 

 

 


За матеріалами: Новини сьогодні
03-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1740

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]