Головна » 2016 » Травень » 5 » На Закарпатті - якщо ліс рубають лісівники, то вони одразу ж і відновлюють

На Закарпатті - якщо ліс рубають лісівники, то вони одразу ж і відновлюють

Тема збереження Карпатських лісів є надзвичайно актуальною і потребує об’єктивного, фахового, неупередженого і правдивого висвітлення.

Останнім часом на будь-яку інформацію про вирубку лісу громадяни реагують гостро, адже всі ми бачимо, що деревина вивозиться. Але вона транспортується через Закарпаття за кордон не тільки з Закарпатської, але й із Львівської та Івано-Франківської областей. Натомість на усіх ділянках, на яких відбуваються рубки, здійснюється й лісовідновлення, повідомляє Прес–служба ЗОУЛМГ.

Щодо останньої інформації (територія на Червоній горі, що на Мукачівщині), про яку мовиться в ЗМІ, то ця ділянка представляла собою суцільну санітарну рубку в Мукачівському лісництві ДП «Мукачівське ЛГ», яка проводилася у минулому році в кварталі 10 виділ 13 площа 3,9 гектара згідно лісорубного квитка №451304 від 17 липня. Виписаний лісорубний квиток на підставі Акту обстеження, яке проводилося 10 липня та Дозволу ЗОУЛМГ №03-29-1094 від 13 липня.

На цю ділянку було надано відстрочення на заготівлю деревини до 31 травня цього року. На даний момент рубка в стадії завершення, вона була доцільною.

На свіжовирубаній ділянці площею 3,9 гектари лісівники одразу ж заклали новий ліс. Висадили 21 тисячу саджанців дуба. Поряд ще залишилася ділянка ялинового лісу площею три гектари, в якому теж багато всохлих дерев.

- Якщо дерева вже пошкоджено шкідником - це означає, що дерево хворе і за рік-два стане сухим. Цю ділянку лісу теж потрібно вирубувати і засаджувати по-новому. Так ми постійно і робимо, - каже директор ДП «Мукачівське ЛГ» Василь Анталовський.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
05-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1812

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]