Головна » 2016 » Квітень » 14 » На Закарпатті мільярдер відкрив пам’ятник імператору Францу Йосифу

На Закарпатті мільярдер відкрив пам’ятник імператору Францу Йосифу

На території санаторно-оздоровчого комплексу "Термал Стар", що у селі Нижнє Cолотвино, відбулося урочисте відкриття пам’ятника імператору Австрії та Австро-Угорщини Францу Йосифу.

Відкрив пам’ятник сам засновник комплексу Алекс Ровт, – йдеться у повідомленні на сторінці спа-комплексу у соціальній мережі "Фейсбук".

В мистецько-туристичній акції взяли також участь автор пам’ятника Михайло Колодко та запрошені гості і друзі, такі як: Бенса Ю.Ю., Гутман Г.Й., Ковбаско В.В., Устич С.І. та багато інших.

"Пам’ятник Францу Йосифу (Ференцу-Йовшку, як його називають закарпатці) – це вшанування пам’яті імператора, який з 86 прожитих років (1830-1916) правив 68 років (1848-1916). Це ціла епоха. Люди народжувалися і помирали, а Ференц Йовшка все правив. Вони думали, що імператор безсмертний. Портрет імператора висів у кожному будинку, в багатьох населених пунктах були встановлені йому пам’ятники. Саме йому угорці, чехи та австрійці досі завдячують чіткому режиму життя – будучи за натурою "жайворонком", Франц Йосиф привчив до ранніх вставань цілу імперію. Між іншим, саме імператору Францу Йосифу потрібно завдячувати тим, що до санаторію "Карпати", що на Мукачівщині, є проведена залізниця, це було зроблено спеціально для нього", – інформує оздоровчий комплекс на своїй сторінці.

Раніше інтернет-видання "PMG.ua" писало про відомого у всьому світі уродженця Мукачева Алекса Ровта. Зараз впливовий журнал Forbes оцінює його статок більш ніж в один мільярд доларів. А в 2012 році видання включило Ровта до списку чотирьохсот найбагатших людей планети.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
14-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1897

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]