Головна » 2016 » Жовтень » 13 » На Закарпатті немає сепаратизму або антиукраїнських настроїв - Москаль заспокоює

На Закарпатті немає сепаратизму або антиукраїнських настроїв - Москаль заспокоює

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявляє, що на Закарпатті немає сепаратизму чи антиукраїнських настроїв. Відповідну заяву голови ОДА оприлюднила прес-служба Закарпатської облдержадміністрації.

"Область була, є і буде складовою частиною України. На Закарпатті немає сепаратизму чи антиукраїнських настроїв", – заявляє Москаль, коментуючи слова голови облради Михайла Рівіса в інтерв`ю місцевому телеканалу, які викликали неоднозначну реакцію і звинувачення в сепаратизмі.

Разом із тим, за словами Москаля, Закарпаття залишається дотаційним на 76% (деякі райони – більш ніж на 98%) і залежним від вливань із державного бюджету України.

"Зараз область перебуває в дуже скрутному фінансовому становищі, через перекоси з дотаціями та субвенціями виникла заборгованість у медичній, освітній та інших галузях. Щоб вирішити питання з виділенням необхідних коштів, я змушений залишитися в Києві й пропустити чергову сесію обласної ради", - заявив голова ОДА.

Він також додав, що нестабільний фінансовий стан в області провокує постійний відтік кваліфікованих кадрів за кордон, деякі медичні та освітянські заклади в прикордонних районах на межі закриття через брак спеціалістів.

"Саме тому слова голови облради мають не політичне, а економічне підґрунтя. Це спроба звернути увагу на реальний фінансовий стан області, який дійсно бажає бути набагато кращим", - додав Москаль.

Цього тижня голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс під час інтерв’ю у програмі "Акценти" на обласному телеканалі Тиса-1, говорячи про тему розбудови дорожньої інфраструктури, серед іншого заявив: "Якщо уряд хоче бачити Закарпаття у складі України, то він повинен не забувати, що наш край існує".

Такі висловлювання викликали неоднозначну реакцію в ЗМІ й звинувачення голови облради в сепаратистських настроях.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1763

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]