Головна » 2013 » Жовтень » 23 » На Закарпатті презентують головну прем’єру сезону – оперу «Травіата»

На Закарпатті презентують головну прем’єру сезону – оперу «Травіата»

4 листопада в Ужгороді буде вперше виконана у концертному варіанті одна з найвідоміших опер Д.Верді – «Травіата».  Для відвідування такого рівня мистецьких заходів представники закарпатської еліти раніше їздили закордон. Відтепер елітарний вид мистецтва буде представлений і на Закарпатті.

За ініціативи молодих провідних співаків та музикантів нашого краю та за підтримки Закарпатської обласної державної адміністрації та особисто її голови п. Ледиди О.О., а також  Володимира Кунака, благодійний фонд "ВІЛЬНА СЦЕНА" презентує:

4 листопада у великому залі філармонії , відповідно в Мукачеві та Ужгороді буде вперше виконана (у концертному варіанті) одна з найвідоміших опер Д.Верді – „Травіата”. Виконавцями головних партій будуть співаки, які є вихідцями із Закарпаття: Ігор Строїн, Віктор Мошшані, заслужена артистка України Оксана Хархаліс-Ільницька, Михайло Подкопаєв, Норберт Антоні, Роман Савчур та солістки Національної Опери Ольги Фомічової. Спектакль буде виконуватись у супроводі симфонічного оркестру під керівництвом Олени Короленко, за участі Академічного камерного хору „Cantus” та студії сучасного танцю "БЛІЦ".

200-річчя з народження видатного італійського композитора Джузеппе Верді (1813-1901) відзначається не тільки мистецьким світом, а всіма, хто має найменшу можливість вшанувати геній великого італійця.

Д.Верді увійшов в історію світового музичного мистецтва як один з найяскравіших композиторів, опери якого ось уже понад півтора століття не сходять зі сцен театрів всіх континентів. Двадцять шість опер, створених протягом 60-ти років охоплюють надзвичайно широкий спектр сюжетів - від комічних, історичних, героїко-патріотичних, соціальних до особистісно-драматичних. Великий мелодист зумів створити шедеври, які житимуть і захоплюватимуть людські душі крізь віки.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11217

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]