Головна » 2017 » Травень » 20 » На Закарпатті російські спецслужби готували міжетнічні провокації – СБУ

На Закарпатті російські спецслужби готували міжетнічні провокації – СБУ

  У Закарпатській області СБУ завадила провокації російських спецслужб, спрямованій на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Як повідомили у СБУ, російські спецслужби планували використати конференцію представників національних меншин, яка мала відбутися в Ужгороді, для виголошення закликів до автономії області. Ці гасла мали б зіштовхнути патріотичні сили з представниками нацменшин. Російська сторона також планувала залучити проплачених псевдоактивістів для сутичок і протистояння з правоохоронними органами.

«Крім того, в трьох районах області вночі було незаконно розміщено агітаційні конструкції з написами угорською мовою. Банери демонтували комунальники. Агітаційні матеріали виготовило київське поліграфічне підприємство на замовлення агентів російських інформаційних центрів. Жодні місцеві організації до розміщення цих матеріалів стосунку не мали», – йдеться у повідомлення СБУ.

Також 18 травня співробітники СБУ затримала чоловіка, який мав забезпечити відеозйомку провокацій у Закарпатті. Під час бесіди з оперативниками він зізнався, що за 10 тис. грн отримав замовлення на такі матеріали від особи, яка користується телефоном російського оператора.

Чоловік розповів, що неодноразово виконував замовлення з Росії, зокрема, щодо висвітлення подій 2 травня в Одесі. Обов’язковою умовою співпраці російський замовник завжди висував дотримання класичних для спецслужб вимог конспірації.

Громадянина допитали як свідка у відкритому раніше кримінальному провадженні за ст. 110 Кримінального кодексу (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).


За матеріалами: Новини сьогодні
20-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1709

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]