Головна » 2016 » Січень » 31 » На Закарпатті село Велика Копаня потрапило до Книги рекордів України. ВІДЕО

На Закарпатті село Велика Копаня потрапило до Книги рекордів України. ВІДЕО

Незвичайний рекорд планує зареєструвати у Закарпатській області Нацреєстр рекордів України – населений пункт з найбільшим числом народжених тут близнюків. Єдиний претендент зараз – село Велика Копаня. Тут зараз живуть 122 близнюки на 3,5 тисячі жителів, тобто в кожній п'ятій родині! За словами селищного голови Василя Пилипа, в селищі в різні роки народилися і зараз проживають 61 пара близнюків: найменші тільки збираються йти в ясла, а найстарші – вже майже на пенсії, пише сегодня.

Як розповіла нам представник Нацреєстр Лана Вєтрова, для фіксації села-рекордсмена їм необхідне звернення від селища.

"Потрібно, щоб хтось із представників вийшов з ініціативою, це необхідно для проходження звичайних формальностей. Ми готові піти назустріч і з задоволенням зареєструємо", – сказала нам Вєтрова.

У самому селі новину про можливу реєстрацію рекорду сприйняли і з радістю, і з песимізмом одночасно. "Рекорд – це хороша ініціатива, але тільки, повірте, ми дуже втомилися від уваги гостей, в тому числі й іноземних. Приїжджають, випитують все і вся, чому і як так вийшло...", – кажуть місцеві жителі. У сільраді ще не вирішили, чи будуть звертатися за рекордом.

Не рідкість в такому незвичайному місці і курйозні випадки. "Зараз у нас кілька близнюків закінчили дитсадок і перейшли в школу, там їх багато, кілька же близнюків ще дуже маленькі, навіть у садок не ходять, – каже працівник місцевого дитсадка Світлана Івченко. – Часто бували ситуації, коли ні я, ні кухарі не могли відрізнити близнюків один від одного. Один може взяти дві порції, а другий – голодує".

"А мої сини Діма і Даник вже ходять в другий клас. Що говорити про інших людей, якщо іноді я їх не відрізняю один від одного, особливо якщо їх однаково підстрижуть, – усміхаючись каже мама близнюків Діана, що працює медсестрою в цьому ж садку. – Але за характером хлопчаки різні: один – прямий і простий, а другий – більш хитренький, любить добиватися свого ниттям. Абсолютна правда і те, що якщо один відчуває біль, то погано і другому. Коли у Діми розболівся живіт, то Данику теж було не по собі. У них якийсь емоційний зв'язок". Як виявилося, в селі часті гості – медичні туристи.
До того ж, у Великій Копані хочуть заснувати музей близнюків.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11036

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]