Головна » 2012 » Серпень » 15 » На Закарпатті такого аматорського колективу більше немає!

На Закарпатті такого аматорського колективу більше немає!


В регіональних профоб’єднаннях України, крім Закарпаття, немає такого аматорського хореографічного колективу, який активно працює понад півстоліття. Восени минулого року мав 50-річний ювілей заслужений самодіяльний ансамбль танцю України «Юність Закарпаття», яким незмінно керує ветеран війни і праці, народний артист України Михайло Львович Сусліков. А 1 січня 2012 року старійшині хореографічної ниви Закарпаття і України виповнилося 90 років, з яких понад 65 років він працює із самодіяльними колективами профспілок області.

Протягом усієї багаторічної творчої діяльності ансамбль «Юність Закарпаття» з великим успіхом представляв аматорське мистецтво нашої країни, області у Канаді, Великобританії, Франції, Італії, Югославії, Анголі, Чехії, Словаччині, Угорщині, Польщі, Румунії, на Кіпрі, в інших країнах світу, брав участь у святкових концертах для делегатів партійних і профспілкових з’їздів.
З нагоди подвійного ювілею художнього керівника ансамблю та відомого колективу в Закарпатському обласному державному українському музично-драматичного театрі імені братів Шерегіїв відбувся творчий вечір «Мої роки-моє багатство», який надовго запам’ятається шанувальникам хореографічного мистецтва Закарпаття.
І дуже приємно, що про цей подвійний ювілей в аматорському мистецтві профспілок Закарпаття і України знають і за океаном – у Сполучених Штатах Америки. В щотижневій газеті «Українське слово», яка виходить для української діаспори в США і Канаді, було надруковано статтю «Незборима «хвиля Суслікова» про цю подію.
«Під аплодисменти, що переходили в овації, - пише журналіст «Українського слова» Іван Дмитрів, - «Юність Закарпаття» виконала на сцені композиції «Росія», «Молдавія», «Свято в Карпатах», танці «Легенда Карпат», «Єврейське весілля», «Гопак». Знову викликала захоплення хореографічна знахідка, що має назву «Хвиля Суслікова». Це коли виставлені на сцені в один ряд танцюристи рухами імітують хвилі бурхливої ріки Тиса».
Газету з публікацією про «Юність Закарпаття» надіслав до Ужгорода із США мешканець містечка Мерріллвілл в штаті Індіана Анатолій Меух, який, перебуваючи в гостях у родичів, познайомився з Михайлом Сусліковим і підтримує з ним дружні зв’язки. Свідченням цього є те, що український хореограф надіслав до Америки з дарчим підписом книгу «Батя» про себе, автором якої є закарпатський культурознавець Василь Кобаль.
Цікавий факт: Анатолій Меух має гарний голос і дуже любить співати українські пісні. Тож під час перебування в Ужгороді Михайло Сусліков познайомив його відомим закарпатським співаком – народним артистом України Петром Матієм, який часто виїжджав з ансамблем «Юність Закарпаття» на закордонні гастролі, виступав разом з аматорським колективом у численних концертах. Так з легкої руки відомого хореографа народився імпровізований дует шанувальників української народної пісні у складі американця Анатолія Меуха та українця Петра Матія.

Також читайте:

Выгодно приобрести батуты детям в Украине можно с помощью сайта elitesport.com.ua

После чемпионата Европы по спортивной гимнастике, который проходил в Москве, многие украинцы решили купить своим детям батуты по выгодной цене с помощью лучшего интернет-магазина elitesport.com.ua.

За матеріалами: Новини сьогодні
15-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12449

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]