Головна » 2015 » Липень » 9 » На Закарпатті у двох митників вилучили «побори» у шести валютах

На Закарпатті у двох митників вилучили «побори» у шести валютах

Затримано начальника та інспектора митного посту "Ужгород".

Працівники прокуратури Закарпаття спільно з обласним УСБУ затримали начальника та інспектора відділу митного посту «Ужгород» під час одержання чергової суми неправомірної вигоди, яку вони регулярно вимагали та отримували від перевізників. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Згідно з повідомленням, під час затримання у митників вилучили «денну виручку поборів», одержану від перевізників за «усунення» перешкод під час перевезення товарів.

«Зокрема, вилучено 14,4 тис. гривень, 4,685 тис. доларів США, 665 євро, 2,8 тис. чеських крон, 100 польських злотих та 500 російських рублів», – йдеться у тексті.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

Наразі митників затримано, проводяться першочергові слідчі дії та перевіряється причетність до вказаного кримінального правопорушення інших службових осіб вказаного митного посту.
У разі доведення в суді скоєння вказаного кримінального правопорушення затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, на Буковині спіймали на хабарі другого прикордонника області.

Нагадаємо, 6 липня двох прикордонників, які служать в АТО, відсторонили за підозрою в корупції.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
09-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11028

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]