Головна » 2015 » Жовтень » 30 » Набір до нової структури, що займеться боротьбою з наркотиками, оголосив Аваков

Набір до нової структури, що займеться боротьбою з наркотиками, оголосив Аваков

У рамках формування системи нової Національної поліції буде створено Бюро протидії наркозлочинності.

Про це у п'ятницю 30 жовтня повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Створення абсолютно нової структури – Бюро протидії наркозлочинності є ще одним етапом у процесі формування нової системи Національної поліції", – написав міністр на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Основна функція БПН – боротьба з поширенням наркотиків на всіх рівнях, а також збір і обробка інформації для кримінального переслідування винних у наркозлочинах", – зазначив він.

За словами Авакова, завдяки змінам у структурі, мінімізується корупційний ризик використання співробітниками БПН свого статусу з метою вимагання хабарів: агенти працюють мобільними оперативними групами по 10-15 осіб без прив'язки до певної адміністративно-територіальної одиниці.

Він додав, що штат відомства буде сформовано з нуля і до відбору не будуть допущені до 80% співробітників Управління протидії незаконному обігу наркотиків, стосовно котрих проводяться службові розслідування підрозділами внутрішньої безпеки МВС.

Конкурс на посади в БПН відкритий як для цивільних осіб, так і для досвідчених оперативних працівників і слідчих, додав Аваков.

Онлайн-анкети приймаються на сайті МВС з 30 жовтня по 13 листопада.

Всі охочі кандидати зобов'язані пройти тест загальних навичок, який визначить вміння логічно мислити і рівень аналітичних здібностей, перевірку стану здоров'я, фізичної підготовки, психологічне тестування та співбесіду.

"Порівняно з відбором в патрульну поліцію, відбір до БПН буде "ускладнений" тестом благонадійності, розробленим ізраїльськими фахівцями, і наркологічним тестом. Також агентам БПН висуваються більш високі вимоги з фізичної підготовки", – додав міністр.

Відбір проводиться на дві категорії посад у БПН: оперативних співробітників (агентів) і аналітиків.

За словами Авакова співробітники нового відомства будуть отримувати зарплату 9–12 тисяч гривень і соцпакет поліцейського.

Всі кандидати, які успішно пройшли відбір, будуть відправлені на 200-годинний курс навчання. Програма навчання передбачає інтенсив з тактики і психології, а також майстер-класи від іноземних фахівців, серед яких агенти американської Drug Enforcement Administration (DEA).

Перші співробітники БПН стануть до роботи вже наприкінці січня 2016 року.

Зазначимо, що фахівці американської Drug Enforcement Administration також займалися і навчанням українських інструкторів КОРД (Корпус оперативно-раптової дії), створення якого відбувається в рамках реформування МВС в структурі Національної поліції. Цей спецпідрозділ повинен професійно та якісно виконувати функції, які раніше покладалися на такі підрозділи як "Беркут", "Сокіл", "Грифон" та інші. Набір претендентів стартував 27 жовтня.

Нагадаємо, тиждень тому Аваков розповів про нову структуру експертної служби Міністерства внутрішніх справ України, яка запрацює з 7 листопада. Міністр заявив, що експертна служба МВС є і буде найбільшою експертною установою в державі з потужним кадровим, науковим і технічним потенціалом. У її складі працюють понад 3 тисячі справжніх професіоналів, які щороку виконують близько 300 тисяч експертиз і досліджень за більш ніж 50 напрямами.

Голова МВС зазначив, що експертна служба є постійним і єдиним в Україні членом спілки "Європейської мережі криміналістичних наукових установ" – організації, яка об’єднує понад 60 представників науково-дослідних установ з 36 країн Європи. За словами Авакова, після реформи експертна служба МВС стане виокремленою та підпорядковуватиметься МВС, а не органу досудового слідства, яким буде поліція. Слідчі підрозділи і експерти втратять організаційний зв’язок, натомість вони співпрацюватимуть між собою.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11007

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]