Головна » 2013 » Квітень » 21 » Набіулліна на бізнес-форумі: "кіпрський прецедент" зруйнував фундамент довіри до банківської системи

Набіулліна на бізнес-форумі: "кіпрський прецедент" зруйнував фундамент довіри до банківської системи

"Кіпрський прецедент" порушує фундаментальні принципи довіри до банківської системи, вважає помічник президента РФ з економічних питань, майбутня голова ЦБ РФ Ельвіра Набіулліна. Вона ввідвідала бізнес форум Ощадбанку "Росія 2013, обговорити події якого детальніше можна на biznet.kiev.ua.

Громадяни не повинні розплачуватися за помилки регулятора, - вважає помічник президента. - Експропріація заднім числом частини вкладів на Кіпрі, це порушення фундаментальних правил довіри". "Це навіть сильніше ніж банкрутство великих банків", - наголосила вона.

На прохання ведучого дати рекомендацію власникам рахунків в офшорах, Набіулліна відповіла: "Я б їм запропонувала переводити гроші на рахунки в російські банки". За її словами, вітчизняні банківські установи "пропонують досить широкий набір інструментів за привабливими ставками".

При цьому, підкреслила помічник глави держави, "ці гроші надійно захищені", так як у Росії працює система страхування вкладів до 700 тисяч рублів. "Ми її збираємося розвивати і вдосконалювати", - зазначила Набіулліна.

Високі процентні ставки залишають уряду поле для маневру. Таку думку висловила на форумі "Росія-2013" помічник президента РФ Ельвіра Набіулліна, кандидатуру якої на пост голови Центробанку раніше схвалила Держдума.

"У нас актуальна політика зниження інфляції, але те, що у нас високі процентні ставки, залишає поле для маневру, якщо ситуація буде погіршуватися", - сказала вона.

Набіулліна відзначила, що для економіки Росії, в якій зберігаються високі процентні ставки, поки не актуальні нетрадиційні підходи до посилення і підтримки економічного зростання.

"Кількісне ослаблення (в США) не дало того ефекту, який очікували, тому стали обговорювати нові варіанти, у тому числі таргетування номінального ВВП, - цитує слова майбутньої глави ЦБ портал Банки.ру. - Для Росії, у якої поки високі процентні ставки, ці теми ще не актуальні".

На думку Набіулліної, для російської економіки більш важливі питання зниження рівня інфляції, яка частково носить не монетарний характер.

Напередодні Ельвіра Набіулліна сказала, що "зараз ми знаходимося нижче потенціалу. Ми могли б досягти зростання на рівні 3-4% в існуючих умовах і при нинішньому стані інститутів".

Вперше представник ЦБ прямо заявляє, що російська економіка в цьому році зростає повільніше свого потенціалу. Цей коментар з'явився відразу після того, як Міністерство економіки знизило свій прогноз на 2013 рік - з 3,6% за рік до 2,4%.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-04-2013
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11623

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]