Головна » 2017 » Червень » 5 » НАБУ має інституційну незалежність, і це працює - Георгій Вашадзе. ВІДЕО

НАБУ має інституційну незалежність, і це працює - Георгій Вашадзе. ВІДЕО

Георгій Вашадзе: НАБУ має інституційну незалежність, і це працює

Найголовніше, що НАБУ показало один дуже важливий момент: Незважаючи ні на що, інституційна незалежність НАБУ сьогодні працює.

Про це в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK заявив грузинський політик, член парламенту Грузії, соратник екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі Георгій Вашадзе.

«Разом з українськими спеціалістами ми написали закон та створили інституційну структуру – НАБУ, яке має свою спецслужбу. Та найголовніше, що НАБУ показало один дуже важливий момент: Незважаючи ні на що, інституційна незалежність НАБУ сьогодні працює»,– наголосив гість програми.

Окрім цього, Георгій Вашадзе зауважив, що за невеликий час свого існування НАБУ вже має певні результати своєю роботи.

«Інституційна незалежність працює у тому плані, що працівники НАБУ почали порушувати справи проти високопоставлених людей і це реально, розумієте! До прикладу, справа Насірова, Мартиненка, окрім цих є ще інші гучні справи», – додає Вашадзе.

Грузинський політик наголошує, що НАБУ створювалося незалежно від прокуратури, отже і повноваження цих двох структур – незалежні та різняться між собою.

«Однак, якщо надати НАБУ додаткові повноваження, які до прикладу сьогодні є в прокуратури, то ми отримаємо прокуратуру-2. Чому зараз НАБУ веде конкуренцію із прокуратурою? Бо у них немає усіх повноважень. Чому прокуратурою хочуть керувати усі? Бо саме на прокуратурі закривається ланцюжок, адже у них є слідство та нагляд над слідством. Тому, якщо не буде створено в Україні ДБР, то буде колапс»,– додав Вашадзе.

Нагадаємо, ДБР (Державне бюро розслідувань) – це новостворений правоохоронний орган України, який має запрацювати до 20 листопада 2017 року. Зокрема ДБР має остаточно перебрати на себе функцію досудового (попереднього) слідства від прокуратури. 


За матеріалами: Новини сьогодні
05-06-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1746

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]